Provincie Groningen - MER en vergunningaanvraag herbouw van kippenschuren - Kiel-Windeweer

Logo Groningen

MER en vergunningaanvraag herbouw van kippenschuren te Kiel-Windeweer

Maatschap de Groot exploiteert aan de Vossenburg 1 in Kiel-Windeweer een pluimveebedrijf waar vleeskuikens worden gehouden. Maatschap de Groot heeft het voornemen om vier nieuwe stallen te bouwen ter vervanging van twee stallen die in 2019 zijn afgebrand en wil hierbij de bedrijfsvoering aanpassen naar een meer duurzame productie met meer aandacht voor dierenwelzijn. Om de herbouw mogelijk te maken, is een omgevingsvergunning nodig. Op grond van het besluit m.e.r. is het voornemen m.e.r-plichtig, gezien de wijziging voor het mesten of houden van pluimvee van meer dan 85.000 vleeskuikens (C14).

Het MER is opgesteld ten behoeve van de omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het bevoegd gezag is Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen.

Procedure

Maatschap de Groot heeft, met inachtneming van het advies voor de reikwijdte en het detailniveau, het MER opgesteld. Dit MER is, met de vergunningaanvraag ingevolge de Wabo, op 13 maart 2021 bij ons ingediend.

Terinzagelegging

Het MER en de vergunningaanvraag liggen, tijdens kantooruren, ter inzage van 22 maart 2021 tot en met 3 mei 2021 in het gemeentehuis van de gemeente Midden Groningen te Hoogezand (uitsluitend op afspraak) en in het provinciehuis te Groningen. Hiervoor kunt u zich uitsluitend op afspaak (telefoonnr; 050-3164911) melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4. De stukken kunnen ook worden ingezien op www.officielebekendmakingen.nl.

Inspraak

Tot en met 3 mei 2021 kan een ieder zienswijzen indienen met betrekking tot het MER en/of de vergunningaanvraag bij de Provincie Groningen, t.a.v. dhr. J.J.J. Kwakman, afdeling O&M, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 3 mei 2021 hun advies over het MER indienen. Het MER wordt ook ter toetsing aan de Commissie voor de m.e.r. voorgelegd. Overeenkomstig art. 7.32, 3e lid van de Wet Milieubeheer kunnen zienswijzen met betrekking tot het MER slechts betrekking hebben op de inhoud van het MER, het niet voldoen van het rapport aan de bij of krachtens art. 7.23 gestelde regels dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

- dhr. J.J.J. Kwakman, m.e.r.-coördinator provincie, tel: 06 5373 0495

- dhr. H. Alting, vergunningverlener Omgevingsdienst Groningen, tel: 0598-788 368

 

Naar boven