Ontwerpbestemmingsplan “Gasselterveld, Hotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte” Aa en Hunze

Logo Aa en Hunze

 

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Gasselterveld, Hotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte” ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

 

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan gaat voorzien in de realisatie van een Resort & Hotelaccommodatie ‘De Hondsrug’ bestaande uit circa 70 vakantiewoningen en een hotelvoorziening met diverse voorzieningen, op de percelen kadastraal bekend, Gasselte, sectie I, nrs. 392, 394 en 1020 en plaatselijk bekend Bosweg 2 (en 4) te Gasselte.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend ontwerp raadsbesluit ligt vanaf 25 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend ontwerp raadsbesluit gedurende deze periode ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen)’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1680.BUIBOSWEG2GASSELTE-OB01).

 

Zienswijzen

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) - 267718 of via gebels@aaenhunze.nl.

 

 

Ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Gasselterveld, Hotel & ResortDe Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte’

 

Vanwege de ligging van het plangebied acht de gemeente het gewenst om, in de lijn van ons welstandsbeleid, nadere eisen te stellen ten aanzien van beeldkwaliteit van het beeldkwaliteit van het hotel en de recreatiewoningen in combinatie met landschappelijke inpassing. Deze nadere eisen zijn verwoord in het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Gasselterveld, Hotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte’ en dienen, om rechtskracht te verkrijgen, formeel vastgesteld te worden door de gemeenteraad. Na vaststelling geldt dit beeldkwaliteitsplan als toetsingskader voor bouwplannen gelegen binnen het plangebied, waarbij wordt opgemerkt dat de reeds ingediende aanvragen omgevingsvergunningen passend zijn binnen de gestelde beeldkwaliteitscriteria.

 

Ter inzage

Het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan ligt vanaf 25 maart 2021, gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan "Gasselterveld, Hotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte” gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten en is ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’).

 

Zienswijzen

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Gasselterveld, Hotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte’ naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) – 26 77 18 of via gebels@aaenhunze.nl.

 

 

ONTWERPBESCHIKKINGEN UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE WABOHotel & Resort De Hondsrug, Bosweg 2 te Gasselte

 

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.10, artikel 2.12, eerste lid, sub a onder 3˚ en artikel 2.14 Wabo een omgevingsvergunning te verlenen voor:

 

Aanvraag: het bouwen van 70 recreatiewoningen:

- Bouwen bouwwerk

- Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

 

Aanvraag: het bouwen van een hotel

- Bouwen bouwwerk

- Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

 

Aanvraag: het bouwen van een vleermuisbunker

- Bouwen bouwwerk

- Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

 

Zakelijke inhoud

Er zijn drie aanvragen ingekomen voor de hierboven aangegeven onderdelen en gaat voorzien in de realisatie van een Resort & Hotelaccommodatie ‘De Hondsrug’ bestaande uit circa 70 vakantiewoningen en een hotelvoorziening met diverse voorzieningen, op de percelen kadastraal bekend, Gasselte, sectie I, nrs. 394 en 1020 en plaatselijk bekend Bosweg 2 te Gasselte. Tevens wordt vanuit het beeldkwaliteitsplan voorzien in een landschappelijke inpassing.

Initiatiefnemer heeft de gemeente verzocht een planologische maatregel voor te bereiden om het bovenstaande mogelijk te maken. Voor de nieuw gewenste situatie heeft initiatiefnemer drie aanvragen omgevingsvergunning ingediend met daarbij het verzoek voor deze vergunningen af te wijken van het planologische regiem van het vastgestelde bestemmingsplan “Visiegebied Gasselterveld”.

 

Ter inzage legging

De ontwerp omgevingsvergunningen, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, liggen met ingang van donderdag 25 maart 2021 gedurende zes weken tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten ter inzage. Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken is ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘Afwijken van het bestemmingsplan bij omgevingsvergunning’ / ‘Ontwerpbesluit’).

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunningen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen tijdens kantoortijden na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via het Klantcontact centrum fysieke omgeving, telefoonnummer (0592) 26 78 21 of via kccfo@aaenhunze.nl

 

Beroep

Wij wijzen u erop dat alleen beroep tegen de uiteindelijke beschikkingen kan worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen en belanghebbende is.

Naar boven