Voorontwerp Bestemmingsplan Gelders Eiland

Logo Zevenaar

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar maken bekend dat met ingang van donderdag 25 maart 2021 tot en met woensdag 5 mei 2021 het voorontwerp bestemmingsplan Gelders Eiland en Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) voor milieueffectrapportage voor een ieder ter inzage liggen.

1. Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Gelders Eiland

Het nieuwe bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van het Gelders Eiland (voormalig grondgebied gemeente Rijnwaarden).Een aantal specifieke locaties waarvoor onlangs een actueel bestemmingsplan is vastgesteld, is buiten het plangebied gehouden. Dat geldt onder andere voor de locatie van de overnachtingshaven nabij Spijk. Met het nieuwe bestemmingsplan worden de geldende bestemmingsplannen integraal herzien en wordt voorzien in een actuele regeling die aansluit bij de regels van het bestemmingsplan buitengebied Zevenaar Noord. In het plan wordt o.a. rekening gehouden met veranderde wet- en regelgeving van provincie en rijk. Daarnaast worden in het nieuwe bestemmingsplan nieuwe gemeentelijke beleidsuitgangspunten vertaald.

2. Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) voor milieueffectrapportage

Voor het bestemmingsplan moet een milieueffectrapport (planMER) worden opgesteld. Het planMER geeft inzicht in de potentiële milieugevolgen van de maximale ontwikkelingsmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Het betreft met name ontwikkelingsmogelijkheden voor veehouderijen en effecten van het plan op Natura2000 gebieden. In de MER-procedure wordt nu eerst de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage gelegd. Deze notitie beschrijft welke milieuonderwerpen in het MER worden onderzocht en welke beoordelingscriteria hiervoor worden gehanteerd.

Inspraak

  • 1.

    Een digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan is beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Een PDF-versie is te downloaden vanaf de site www.zevenaar.nl/projecten.

  • 2.

    Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0299.BP00GELDERSEILAND-VO01.

  • 3.

    Tevens kunt u tijdens de openingstijden de papieren versie van het voorontwerp bestemmingsplan en de overige stukken inzien bij de receptie van het gemeentehuis, Kerkstraat 27 te Zevenaar.

  • 4.

    Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging wordt aan een ieder inspraak verleend op alle ter inzage liggende stukken. Vermeldt daarbij uw naam, adres, woonplaats en de locatie en/of onderwerp waarop uw reactie betrekking heeft. Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. U kunt uw inspraakreactie ook indienen via e-mail op het mailadres a.schenk@zevenaar.nl. Het mondeling indienen van een inspraakreactie is niet mogelijk.

  • 5.

    Vanwege corona is een inloopbijeenkomst niet mogelijk. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een telefonische afspraak of een afspraak via TEAMS te maken op de volgende dagen; 7, 12 en 21 april. Een afspraak kunt u maken door te mail te sturen aan a.schenk@zevenaar.nl. Geef in de mail uw voorkeurstijdstip aan en het adres waarom het gaat.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op met Ard Schenk via het telefoonnummer 0316-595670 of via a.schenk@zevenaar.nl.

Naar boven