Ontwerpbestemmingsplan ‘Buurtzorghuis Donderhof’

Logo Roermond

Het college van burgemeester en wethouders van Roermond maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buurtzorghuis Donderhof’ (NL.IMRO.0957.BP00000313-ON01) van woensdag 24 maart 2021 tot en met dinsdag 4 mei 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 te Roermond. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat dat zij hebben besloten, dat voor deze ontwikkeling geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden opgesteld. Dit besluit wordt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een woonzorgcentrum mogelijk, op de hoek van de Donderbergweg en Kasteel Hornstraat. Het woonzorgcentrum gaat Donderhof heten, en biedt een mix van wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio’s voor mensen met dementie en 15 zorgstudio’s voor mensen met lichamelijke/somatische klachten inclusief huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op zowel de 1e en de 2e verdieping worden in totaal 16 appartementen gebouwd in het sociale huursegment.

 

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben in verband met het bestemmingsplan ‘Buurtzorghuis Donderhof’ van initiatiefnemer een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden opgesteld voorafgaande aan de bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Reageren

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 94 70.

Naar boven