RECTIFICATIE Ontwerp Chw wijzigingsplan en besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Brinkgarage Deventer

Logo Deventer

 

 

Het betreft een rectificatie van de publicatie die op 17 maart 2021 is verschenen. Hierin is ten onrechte vermeld dat:

• De digitale bestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.Chw005W-/NL.IMRO.0150.Chw005W-OW01/

 

Dit moet zijn:

 

• De digitale bestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw005w-ow01/

 

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart tot en met 28 april 2021 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp Chw Wijzigingsplan Brinkgarage Deventer;

- het besluit op de Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Brinkgarage Deventer.

 

Inhoud

 

Ontwerp Chw Wijzigingsplan

De gemeente Deventer is voornemens om de Brinkgarage, direct ten zuiden van de Deventer binnenstad gelegen onder de aanlanding van de Wilhelminabrug, te renoveren en een permanente status te geven.

 

In 2005 is deze parkeergarage (toen nog Wilhelminagarage) tijdelijk vergund, waarna de tijdelijke vergunning is verlengd. In het Crisis- en herstelwetbestemmingsplan Deventer stad en dorpen, deel B is dit vastgelegd in een voorlopige bestemming die voortduurt tot 24 juni 2023.

 

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2017 besloten om tegelijk met de vaststelling van het scenario Behoud & Nieuwbouw voor de herontwikkeling van het Sluiskwartier, de Brinkgarage een permanente status te willen geven. Duidelijk was geworden dat een ondergrondse parkeergarage in het Sluiskwartier geen optie meer was en de parkeerbehoefte aan de zuidzijde van de Deventer binnenstad onverminderd groot bleef.

In november 2019 heeft de Deventer gemeenteraad een maatregelenpakket vastgesteld, waarmee de renovatie van de Brinkgarage kan worden gerealiseerd.

 

Het ter inzage leggen van onderhavig ontwerp Chw wijzigingsplan Brinkgarage Deventer voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een permanente juridisch-planologische regeling voor dit plangebied.

 

Besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r .-beoordeling Brinkgarage

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer hebben een Aanmeldingsnotitie m.e.r-beoordeling laten opstellen door Tauw b.v. en dit mede laten toetsen door de Omgevingsdienst IJsselland. De mogelijke milieubelasting is in de aanmeldingsnotitie voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden, waaronder de activiteiten worden ondernomen. Het college van B&W heeft besloten dat geen milieueffectrapport of m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en door de aan te vragen omgevingsvergunning in voldoende mate worden ondervangen.

 

Inzien

Het ontwerp Chw wijzigingsplan en het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw005W-OW01

• De digitale bestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw005w-ow01/

 

 

Het ontwerp Chw wijzigingsplan en het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp Chw wijzigingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Kijk voor uw bezoek op de website van de gemeente voor de actuele openingstijden en voorwaarden of bel voor een afspraak naar 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerp Chw wijzigingsplan ligt van donderdag 18 maart tot en met woensdag 28 april 2021 ter inzage. U kunt tot en met 28 april 2021 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op het ontwerp Chw wijzigingsplan kunt reageren. Daarbij kan ook het m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

 

Ontwerp Chw wijzigingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp wijzigingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

Het college van burgemeester en wethouders

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, de heer H. Meerbeek

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp Chw wijzigingsplan Brinkgarage’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het Chw wijzigingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens worden deze documenten, waaronder het Chw wijzigingsplan Brinkgarage ter vaststelling aangeboden aan het College van burgemeester en wethouders van Deventer.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het Chw wijzigingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven