Gemeente Vlaardingen - Stap 3-besluit bestemmingsplan - Eiland van Speyk

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken bekend, overeenkomstig artikel 11 van de Interimwet Stad- en Milieubenadering (hierna Interimwet), dat op 19 maart 2021 het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet gemeld is aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De gemeente Vlaardingen ontwikkelt plannen voor de herstructurering van het westelijk deel van het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven (gelegen ten zuiden van de Waterleidingstraat), het Eiland van Speyk. Deze herstructurering vindt plaats als onderdeel van de herstructurering van de Rivierzone en betreft een transformatie van bedrijvigheid naar woningbouw met maximaal 646 woningen. In het beoogd gemengd stedelijk gebied wordt ook beroep/bedrijf aan huis, maximaal 1.500 m² maatschappelijke dienstverlening en commerciële functies en maximaal 500 m² aan horeca (tot en met categorie 2) mogelijk gemaakt. Onder de gemeenschappelijke binnentuin wordt een parkeergarage aangelegd om in de parkeerbehoefte te kunnen voorzien.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat binnen het plangebied voor een deel van de toekomstige woningen niet kan worden voldaan aan de wettelijk vastgelegde uiterste grenswaarden voor industrielawaai. Dat is in lijn met de conclusies die in het verleden in het kader van het Structuurplan Rivierzone (2004) zijn

getrokken. In de Interimwet is opgenomen dat afwijkingen van milieukwaliteitsnormen voor (onder meer) geluid zijn toegestaan voor het vestigen van milieugevoelige bestemmingen, zoals woningen. Om te kunnen afwijken van de milieukwaliteitsnormen moeten drie stappen worden doorlopen.

De uitwerking van de verschillende Stappen 1, 2 en 3 en de consequenties daarvan, worden opgenomen in het ontwerpbesluit Stap-3 welke samen met het ontwerpbestemmingsplan “Eiland van Speyk” ter inzage zal worden gelegd.

Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan via www.officielebekendmakingen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. In die bekendmaking zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover een zienswijze kenbaar kunt maken.

Deze bekendmaking ziet slechts op de melding aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, dat van gemeentewege het voornemen bestaat een Stap-3 besluit te nemen. Tegen dit voornemen of de inhoud van deze bekendmaking kan geen zienswijze worden ingediend.

Vlaardingen, 19 maart 2021

Burgemeester en wethouders

 

Naar boven