Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Irenestraat 2’ te Sint-Michielsgestel

Logo Sint-Michielsgestel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 26 maart 2021gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Irenestraat 2’.

Ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van 38 levensloopbestendige sociale huurwoningen mogelijk op de locatie Irenestraat 2 in Sint-Michielsgestel. De nu nog aanwezig school wordt gesloopt. De woningen worden gebouwd in de vorm van 24 appartementen in drie bouwlagen en 14 grondgebonden woningen van één laag met een kap. Ten behoeve van deze ontwikkeling is een overeenkomst afgesloten met Woonstichting Woomeij, die het plan ook gaat realiseren. Daarom hoeft geen exploitatieplan ter visie te worden gelegd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Irenestraat 2’ ligt met ingang van vrijdag 26 maart tot en met donderdag 6 mei 2021 zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0845.BP2021SMGIRENESTR2-ON01.

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1. Wij maken u erop attent dat er vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus aangepaste openingstijden gelden voor het gemeentehuis. Hiervoor verwijzen wij u naar onze website www.sint-michielsgestel.nl.

De wijze waarop u het bestemmingsplan in kunt zien is daarnaast om dezelfde reden anders dan u van ons gewend bent. Als u het analoge bestemmingsplan in wilt zien, dient u vóóraf een afspraak te maken via het algemene telefoonnummer van de gemeente (073) 5531111. Wij zorgen ervoor dat u op een veilige en hygiënische wijze het bestemmingsplan in kunt zien. De relevante stukken zullen in een afgesloten ruimte ter inzage worden gelegd. Deze ruimte zal na ieder bezoek worden gereinigd.

Wij verzoeken u wel er rekening mee te houden dat slechts één persoon gelijktijdig de betreffende ruimte mag betreden, tenzij er sprake is van meerdere personen uit hetzelfde huishouden.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 6 mei 2021 kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel, Postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Sint-Michielsgestel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.  Dit betekent dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer Keijsers van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 06-57509000 en per e-mail op b.keijsers@mijngemeentedichtbij.nl

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

25 maart 2021

 

Naar boven