Verkeersbesluit verkeersmaatregelen De Bonte Koe in Nijkerk

Logo Nijkerk

Zaaknummer: 1111110

Het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk;

gelet op:

  • artikel 18 lid 1 onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994, waarin is bepaald dat ons college de bevoegdheid heeft tot het nemen van verkeersbesluiten;

  • de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), en de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens.

aanleiding:

Een belangrijk onderdeel in de visie Aantrekkelijk Nijkerk is het maaiveld parkeren onder te brengen in bronpunten. Parkeergarage De Bonte Koe is één van de bestaande bronpunten. Gelet op de ligging is parkeergarage De Bonte Koe één van de parkeervoorzieningen die de hoogste bezettingsgraad heeft in de binnenstad van Nijkerk. De Bonte Koe wordt daarom uitgebreid met 52 parkeerplaatsen.

o verweg ingen ten aanzien van het besluit:

In het voortraject zijn twee inloop- en informatieavonden gehouden. In het participatietraject hebben omwonenden een aantal wensen geuit om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verhogen. Deze wensen zijn verwerkt in dit verkeersbesluit.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

De betreffende straten liggen binnen de bebouwde kom en zijn in beheer bij de gemeente Nijkerk.

motivering:

Achter en naast De Bonte Koe wordt gelost door bevoorradingsverkeer. Dit weggedeelte biedt daarnaast toegang tot de achterkant van de percelen van de bewoners aan de Bagijnenstraat. Dit verkeer zal voorrang moeten verlenen aan het weggedeelte van en naar parkeergarage De Bonte Koe.

Naast deze maatregel wordt het parkeren aan beide zijden van de toegangsweg naar De Bonte Koe grotendeels opgeheven. Hierdoor ontstaat er een rustiger straatbeeld. De ruimte wordt ingevuld als laad- en losplaats aan één kant van de straat, en fietsvoorzieningen met een trottoir aan de kant van de Action. Op de weg naar de achterkant van de percelen aan de Bagijnenstraat, wordt eveneens een laad- en losplaats aangewezen. De algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de oostzijde van de parkeergarage wordt opgeheven.

Uit het oogpunt van:

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en

  • het waarborgen van de leefbaarheid,

is het gewenst om voornoemde maatregelen in te stellen.

Het instellen van een voorrangsregeling heeft als doel dat aan het in- en uitrijden van de parkeergarage een hogere functie wordt toegekend dan aan het bevoorradingsverkeer en het ontsluiten van de achterzijde van de percelen aan de Bagijnenstraat. Het verwijderen van het parkeren aan beide zijden van de toegangsweg naar De Bonte Koe zorgt voor een overzichtelijker straatbeeld, een extra laad- en losplaats en meer fietsvoorzieningen.

Te plaatsen en te verwijderen bebording (gehandicaptenparkeerplaats wordt opgeheven):

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, is overleg gepleegd met de gemandateerde van de Politie, Eenheid Oost Nederland, District Gelderland Midden.

besluit:

  • Het instellen van een voorrangsregeling door het plaatsen van bord B6 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en de bijbehorende haaientanden zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening;

  • Het aanwijzen van twee laad- en losplaatsen door het plaatsen van bord E7 uit bijlage 1 van het RVV 1990 waarvan één voorzien van het onderbord ‘ma t/m za 8:00 - 18:00 h’ conform de bij dit besluit behorende tekening;

  • Het opheffen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de oostzijde van parkeergarage De Bonte Koe door het verwijderen van bord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990.

Bovenstaand wordt bekendgemaakt middels publicatie in de Staatscourant en wordt gepubliceerd in de Stad Nijkerk en op de website van de gemeente Nijkerk.

Aldus vastgesteld,

namens het college van burgemeester en wethouders

de heer B. Richtersz

Niet mee eens?

Tegen dit besluit kan een belanghebbende bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Nijkerk. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van deze brief worden ingediend. Met een elektronische handtekening (DigiD) kan online bezwaar worden gemaakt via de website www.nijkerk.eu/bezwaar-maken.

Voor informatie over het genoemde verkeersbesluit kunt u contact opnemen met het team Vakspecialisten. Dit kan telefonisch via 14033 of mail naar gemeente@nijkerk.eu.

 

 

Naar boven