Ontwerp Omgevingsvisie Roerdalen 2050

Logo Roerdalen

Op 1 januari 2022 treedt (naar verwachting) de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet verplicht gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen voor de hele fysieke leefomgeving en haar grondgebied. Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 10.7 van het Omgevingsbesluit bekend dat de ontwerp Omgevingsvisie Roerdalen 2050 voor een ieder ter inzage ligt.

 

Omgevingsvisie Roerdalen 2050

Samen met ketenpartners, stakeholders en inwoners is gewerkt aan het opstellen van de omgevingsvisie Roerdalen 2050. Deze visie brengt verschillende beleidsvisies met elkaar in verband en zorgt voor een overkoepelend integraal afwegingskader voor nieuwe initiatieven. De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 is opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet en vormt de basis voor het nog op te stellen toekomstige Omgevingsplan.

De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 bevat het beleid op hoofdlijnen voor de toekomst van de gemeente Roerdalen. De visie gaat over de fysieke leefomgeving en richt zich op mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen, maar ook op een gezond en veilig leefklimaat. De ontwerp Omgevingsvisie geeft richting aan ruimtelijke-maatschappelijke ambities en opgaven. Daar wil de gemeente de komende jaren aan werken.

 

Inzage en raadplegen

Het ontwerp-raadsbesluit en ontwerp Omgevingsvisie Roerdalen 2050 liggen vanaf 25 maart 2021 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. Voor het bekijken van de visie moet u vooraf een afspraak maken. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.VISIEROERDALEN2050-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen de ontwerp Omgevingsvisie Roerdalen 2050 kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjoerd van Eck van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

 

Naar boven