Wat vindt u van het ontwerpbestemmingsplan ‘Koppelweg 18’?

Logo Doesburg

Voor het perceel aan de Koppelweg 18 is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

 

Welke bestemming geldt er nu?

Aan de Koppelweg in Doesburg wordt het voormalige bedrijventerrein getransformeerd tot een woonlocatie. Het perceel aan de Koppelweg 18 in Doesburg is top op heden in gebruik als bedrijf met woning. De initiatiefnemer heeft het voornemen om, in navolging van de herontwikkeling van het voormalige bedrijventerrein Koppelweg tot een woonlocatie, zijn bedrijf (met woning) ter plaatse te beëindigen en de locatie voor woondoeleinden in gebruik te nemen.

 

Om welke ontwikkeling gaat het?

Het plan voorziet in het merendeel van de bestaande bedrijfsgebouwen te slopen, de bestaande woning te behouden en twee nieuwe vrijstaande woningen te realiseren. In de toekomstige situatie verdwijnen de bedrijfsmogelijkheden van het plangebied. Door aansluiting op de beeldkwaliteitskaders van de herontwikkelingslocaties aan weeszijden van het plangebied wordt een samenhangend geheel gecreëerd en de gebiedsontwikkeling versterkt. Omdat de ontwikkeling niet past in het vigerende bestemmingplan, is het ontwerpbestemmingsplan ‘Koppelweg 18’ opgesteld.

 

Wat verandert er nog meer?

Ten gevolge van het wegverkeerslawaai over de Koppelweg wordt de voorkeursgrenswaarde op een nieuw te bouwen woning overschreden. De maximale te ontheffen geluidbelasting wordt echter niet overschreden. De gemeente is voornemens om voor deze woning hogere grenswaarden vast te stellen. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld op grond van de Wet geluidhinder.

Wat als u hierover meer wilt weten?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 25 maart 2021 voor u klaar op het stadhuis aan de Philippus Gastelaarsstraat 2 om in te kijken en op te reageren. U hebt hiervoor zes weken de tijd.

 

Door het coronavirus bent u hier op dit moment welkom als u eerst per telefoon een afspraak maakt via 0313 48 13 13. Inkijken kan op afspraak op de volgende momenten:

• Ma. t/m do. 08.00-16.00 uur

• Ma. avond 18.00-19.30 uur

• Vrij. 08.00-12.00 uur

 

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ga naar "plannen zoeken" en kies zoekingang plannaam of –nummer. Vul vervolgens nummer L.IMRO.0221.BPL20002HMO-ON01 in.

 

Wat als u uw mening wilt geven?

Tot zes weken na 25 maart 2021 mag u uw mening over het ontwerpbestemmingsplan doorgeven aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC in Doesburg. Liever in een gesprek uw mening geven? Maak dan een afspraak met de heer J. Bloemendal via telefoonnummer (0313) 481 387.

 

 

Doesburg, 24 maart 2021

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven