Bestemmingsplan ‘3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom’ gewijzigd vastgesteld

Logo Hillegom

De gemeenteraad van Hillegom heeft op 4 maart 2021 het bestemmingsplan ‘3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied omvat de locatie 3e Loosterweg 126 en het perceel ten noorden van nummer 130. Deze locatie ligt circa één kilometer ten westen van de kern Hillegom.

Inhoud plan

Op het perceel aan de 3e Loosterweg 126 te Hillegom was een voormalig bollenteeltbedrijf gevestigd. Omdat de bedrijfsactiviteiten aldaar zijn beëindigd, heeft de initiatiefnemer de aanwezige bebouwing inmiddels gesaneerd en daarmee kan het bouwvlak en de functie aanduiding bedrijfswoning komen te vervallen. Elders aan de 3e Loosterweg, ten noorden van huisnummer 130, worden twee burgerwoningen gerealiseerd, waarvan één ter vervanging van de gesaneerde bedrijfswoning en één extra woning op grond van de Ruimte voor ruimte-regeling. Voor beide ontwikkelingen is in het geldende bestemmingsplan geen wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met behulp van dit bestemmingsplan wordt deze ontwikkeling mogelijk gemaakt en wordt de ruimtelijke kwaliteit op deze locatie verbeterd.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan:

 

  • 1.

    Op 15 oktober 2020 heeft de gemeenteraad het parapluplan Wonen, Hillegom vastgesteld. Deze vaststelling heeft als gevolg dat de begrippen "(bedrijfsmatige) kamerverhuur", "huishouden", "wonen" en "woning of wooneenheid" overeenkomstig van toepassing zijn verklaard in het bestemmingsplan 3e Loosterweg 130 e.o. Tevens is in dat verband een specifieke gebruiksregel toegevoegd aan het plan dat er in een (bedrijfs)woning en/of wooneenheid één huishouden is toegestaan. Ook de toelichting is op dit onderdeel onder paragraaf 6.3 Bestemmingsregels Wonen, aangevuld. Gelet hierop is het bestemmingsplan “3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom” gewijzigd vastgesteld, waarmee het in overeenstemming is gebracht met het eerder vastgestelde parapluplan Wonen.

  • 2.

    Verder is bijlage 8 van de toelichting vervangen door een nieuwe berekening stikstofdepositie bestaande uit een memo met bijbehorende berekeningen, omdat als gevolg van een nieuwe release van de AERIUS Calculator de uitkomsten konden afwijken van de uitkomsten van de vorige versie. Gelet hierop is voor dit bestemmingsplan een nieuwe AERIUS-berekening uitgevoerd. Geconcludeerd kan worden dat de nieuwe berekeningen geen problemen opleveren.

  • 3.

    Als gevolg van een ingewilligde zienswijze van een wettelijke overlegpartner is de dubbelbestemming Leiding – Water aan de noordkant vervallen. Ook aan de oostkant vervalt één van de twee aldaar neergelegde dubbelbestemmingen Leiding – Water.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 24 maart 2021 tot en met dinsdag 4 mei 2021 ter inzage.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis van Hillegom.

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hillegom.nl. We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het vastgestelde bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Christa Spolders of met Dirk Schaap van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van donderdag 25 maart 2021 tot en met woensdag 5 mei 2021 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht.

    Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

    Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 6 mei 2021 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Christa Spolders of met Dirk Schaap van de het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252.

Naar boven