Provincie Groningen - vastgesteld Provinciaal Inpassingsplan De Skieding

Logo Groningen

Provinciale Staten van Groningen hebben op 16 december 2020 het Provinciaal Inpassingsplan 'De Skieding' (hierna: PIP) gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen staan beschreven in de 'Zienswijzennota behorend bij het besluit tot vaststelling van het Provinciaal Inpassingsplan N358 Skieding en ambtshalve wijzigingen'. De zienswijzennota bevindt zich bij de stukken die ter inzage zijn gelegd. Voor het vastgestelde PIP van de provincie Fryslân is een afzonderlijke kennisgeving geplaatst.

De provincie Fryslân is van plan om de provinciale weg N358 tussen de rijksweg A7 en Surhuisterveen verkeersveiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. De weg ligt op dit moment nog in de provincie Fryslân, maar zal na de aanpassingen voor een klein deel in de provincie Groningen komen te liggen. Het gaat hierbij om delen van drie aan te leggen ovondes (ovale rotondes), voorpaden en een bochtverlegging ter hoogte van Surhuisterveen. Beide provincies hebben voor de aanpassingen aan de weg een PIP opgesteld dat op 16 december 2020 door Provinciale Staten van beide provincies is vastgesteld. Het PIP van de provincie Groningen bevat naast de hiervoor genoemde maatregelen aan de weg een regeling voor vier te verplaatsen woningen en een bedrijf. De regeling voor het te verplaatsen bedrijf is gewijzigd ten opzichte van ontwerp PIP. Voor deze ontwikkeling is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op gronden aan Scheiding 43 te Opende. 

Terinzagelegging

Het vastgestelde PIP met bijlagen van beide provincies liggen vanaf 14 januari 2021 tot en met 25 februari 2021 voor een ieder ter inzage bij de provincies Fryslân en Groningen. U kunt de stukken digitaal inzien via de website www.fryslan.frl/skieding en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het vastgestelde PIP van de provincie Groningen is NL.IMRO.9920.IPN358DeSkieding-VA01

Vanwege de corona maatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken.

Beroep instellen

Met ingang van 15 januari 2021 tot en met 25 februari 2021 kan tegen het vastgestelde PIP met bijlagen beroep worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij Provinciale Staten over het ontwerp-PIP;

  • -

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen bij Provinciale Staten in te dienen;

  • -

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het PIP zijn aangebracht.

Op het vastgestelde PIP is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor het instellen van beroep betekent dit dat:

  • -

    de gronden van het beroep in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • -

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • -

    de gronden van het beroep na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie op tijd beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde PIP treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het PIP uitgesteld totdat over het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimte en Samenleving, telefoonnummer 050 - 316 4792.

Naar boven