Gemeente Lopik - Wet geluidhinder vaststelling hogere grenswaarden

Logo Lopik

Ingevolge artikel 110g van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouder bekend dat op zij op 20 oktober 2020 het besluit Vaststelling hogere grenswaarden o.g.v. de Wet geluidhinder hebben vastgesteld.

Het besluit hogere grenswaarden heeft betrekking op het bestemmingsplan “Boveneind Noordzijde 76-80, 42a en de Zuidzijdseweg 158a” dat op 24 november 2020 is vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt de verplaatsing van een tweetal woonfuncties van het perceel Boveneind Noordzijde 76-80 te Benschop naar Boveneind Noordzijde 42a te Benschop en Zuidzijdseweg 160 te Polsbroek mogelijk. De beoogde ontwikkellocatie nabij Boveneind Noordzijde 42a te Benschop is gelegen binnen de wettelijke onderzoekszone van Boveneind NZ en Boveneind ZZ. Uit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarden worden overschreden en derhalve op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder een ontheffing dient te worden verleend voor de realisatie van één woonfunctie in bestaande bebouwing nabij Boveneind Noordzijde 42a te Benschop.

Ter inzage

Het vastgestelde besluit en de bijbehorende stukken liggen van 13 januari 2020 tot en met 23 februari 2021 voor eenieder ter inzage. U kunt deze stukken inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55. Daarnaast is het besluit digitaal raadpleegbaar op www.lopik.nl onder: inwoners, bouwen - verbouwen, bestemmingsplannen, Lopik, vastgesteld.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen;

Het indienen van een beroepschrift schort de werking niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit Wet geluidhinder Vaststelling hogere grenswaarden treedt in werking daags na bekendmaking te weten op 13 januari 2020. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven