Gemeente Heerhugowaard - vaststelling paraplubestemmingsplan Woonbegrippen en verwijzing parkeerkencijfers

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat De gemeenteraad op 16 februari 2021 het paraplubestemmingsplan ‘Woonbegrippen en verwijzing parkeerkencijfers’, gemeente Heerhugowaard, gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan wordt met ingang van zaterdag 20 maart voor een periode van zes weken ter inzage gelegd.

Inhoud bestemmingsplan

In het paraplubestemmingsplan ‘woonbegrippen en verwijzing parkeerkencijfers’ worden de begrippen ‘wonen’, ‘woning’, ‘wooneenheid’, en ‘huishouden’ voorzien van een eenduidige begripsomschrijving. Deze nieuwe begripsomschrijvingen vervangen het betreffende begrip in de bestaande lokale bestemmingsplannen. Daarnaast worden in sommige lokale bestemmingsplannen niet of onvoldoende verwezen naar het toepassen van geldende parkeerkencijfers. Met het paraplubestemmingsplan wordt voorzien in het juridisch en planologisch borgen van het toepassen van parkeerkencijfers bij eventuele functiewijzigingen en ruimtelijke ontwikkelingen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij de zoekterm de naam WONENPARKEREN invult of de volgende code invult: NL.IMRO.0398.BP83WONENPARKEREN-VA01, wordt u direct naar het plan geleid.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus dient u voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te maken. U kunt voor het maken van een afspraak telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072. Heeft u naar aanleiding van het inzien van de documenten vragen, kunt u een e-mail te sturen aan: s.jager@heerhugowaard.nl

Beroepsmogelijkheden

Met ingang van 20 maart kan een belanghebbende gedurende een periode van zes weken beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onder een belanghebbende wordt verstaan:

  • Een belanghebbende die gedurende de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze heeft ingediend en het niet eens is met de beslissing op de zienswijze;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest gedurende de ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Een belanghebbende die geen zienswijze kenbaar heeft gemaakt en kan aantonen door de gewijzigde vaststelling in een ongunstiger positie te zijn gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Hert instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Als gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient, o.v.v. de naam van het bestemmingsplan, te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient, o.v.v. naam van het bestemmingsplan en beroepschrift, te worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s Gravenhage

 Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 19 maart 2021 Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

11RO05S

Naar boven