Gemeente Stichtse Vecht - vastgesteld wijzigingsplan Willemshof in Tienhoven – permanente bewoning

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan Willemshof in Tienhoven met ingang van vrijdag 19 maart tot en met donderdag 29 april 2021 ter inzage ligt.

Bestemmingswijziging van recreatiepark naar woongebied

Aan de Westbroekse Binnenweg in Tienhoven ligt een aantal recreatieparken. De chalets op deze recreatieparken worden, op een aantal na, al lange tijd permanent bewoond. Hoewel dit strijdig is met het bestemmingsplan kunnen de bewoners hier op dit moment wonen op basis van een zogenoemd overgangsrecht. In het verleden is beleid vastgesteld om deze permanente bewoning definitief te legaliseren. Voor de meeste parken is dit beleid inmiddels uitgevoerd; voor een aantal parken is dit bijna het geval.

In bestemmingsplan Maarsseveense Plassen 2018 is de bevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van de bestemming waardoor wonen op deze parken toegestaan wordt. Samen met de bewoners van de parken is gewerkt aan het voorbereiden van deze wijzigingsprocedures. Daarbij is er per park een stedenbouwkundig bureau dat de bewoners begeleidt bij de aanvraag van de procedure. Uiteindelijk zal ieder park in zijn geheel aan de in het bestemmingsplan genoemde regels voor de wijzigingsprocedure moeten voldoen.

Inmiddels hebben de recreatieparken De Veenhoeve, Berkenhof, De Molenpolder, De Vier Hoeven en het Zwaluwpark de wijzigingsprocedure geheel doorlopen. Op deze parken is permanente bewoning dus definitief toegestaan. Op 8 maart 2021 is het wijzigingsplan Willemshof namens het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Met de vaststelling is de bestemming van park Willemshof gewijzigd en permanente bewoning ook hier definitief toegestaan. Het vastgestelde plan wordt op 19 maart tot en met donderdag 29 april ter inzage gelegd.

Het wijzigingsplan inzien

U kunt het wijzigingsplan (NL.IMRO.1904.WPWillemshofTHN-VG01) met ingang van vrijdag 18 maart raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan zonder afspraak in te zien in het gemeentehuis, Endelhovenlaan 1, Maarssen. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Bouwmeester (14 0346).

Reageren op het plan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep instellen kunnen alleen zij die een zienswijze hebben ingediend, of zij die redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningen-rechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt en de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Griffierecht

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070-426 44 26.

Naar boven