Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning ‘Buiskoolstraat 29 Schagen’ met (coördinatieregeling), gemeente Schagen

Logo Schagen

De gemeenteraad van Schagen heeft op 12 mei 2020 besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening te behoeve van het oprichten van 6 middeldure huurappartementen ter plekke van het voormalige Scagontheater op Buiskoolstraat 29 in Schagen. Vanwege de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning gelijktijdig ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen maken bekend dat vanaf 19 maart 2020 ontwerpen ter inzage liggen van:

 

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘Buiskoolstraat 29 Schagen’ met het kenmerk: NL.IMRO.0441.BPSCHBuiskoolstr29-ON01’

  • 2.

    Omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ met het kenmerk O-20-0502

Coördinatieregeling

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen. Met deze regeling worden de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en ook later genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd. In dit geval wordt ervoor gekozen om de omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ te coördineren met de procedure voor het bestemmingsplan.

Inhoud bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan zal voorzien in de bouw van 6 middeldure huurappartementen en de wijziging van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen’. De omgevingsvergunning ziet op de bouw van de 6 middeldure huurappartementen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de daarbij behorende stukken en de ontwerp omgevingsvergunning zijn met ingang van 19 maart 2021 gedurende zes weken digitaal in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPSCHBuiskoolstr29-on01

Voor inzien van fysieke stukken kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0224-210400.

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://digitaleplannen.nl/0441/0B8E36AA-AD11-44F3-933D-FE1C3FFA6070/

De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 19 maart gedurende zes weken digitaal in te zien via https://www.schagen.nl/bestuur-organisatie/inzage-ontwerpomgevingsvergunningen_44199/ 

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen omtrent het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen op het bestemmingsplan moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, en de zienswijzen op de omgevingsvergunning moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Schagen, postbus 8, 1740AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210400. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Schagen, 18 maart 2021.

Naar boven