Ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ‘Ter Borch Odijk’, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van donderdag 18 maart 2021 gedurende zes weken (tot en met woensdag 28 april 2021) het Ontwerpbestemmingsplan Ter Borch Odijk, het Beeldkwaliteitsplan Ter Borch en het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit ontwerpbestemmingsplan in?

Op de locatie Ter Borch zijn drie woningbouwkavels ontwikkeld. Deze liggen langs de entreeweg richting de nieuwe wijk ’t Burgje in Odijk. In samenwerking met Heilijgers Projectontwikkeling is de locatie ontwikkeld om hier een mooie aansluiting te krijgen met ’t Burgje en te voorzien in drie kavels voor vrijstaande woningen. Er is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld dat voorziet in de bouw van drie woningen die binnen de regels van dit ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan mogen worden gerealiseerd door kavelkopers. In het beeldkwaliteitsplan, dat bij het ontwerpbestemmingsplan zit, zijn de beschrijving en criteria voor deze locatie opgenomen. Het geluidsniveau op de gevels van de drie woningen, vanwege het wegverkeer op de Burgweg (N410) en de Schoudermantel/Werkhovenseweg (N229), is hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit hogere waarden voorziet in de mogelijkheid om ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. In navolging op het besluit van het college is het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan tezamen met het ontwerpbesluit hogere waarden nu gereed voor ter inzage legging.

Hoe kunt u het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0312.ODKTerBorch-on01). U kunt het ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Ook zijn de plannen in te zien via www.bunnik.nl onder ‘projecten’ ‘Ter Borch’.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via https://bunnik.tercera-go.nl/officieel/0312/NL.IMRO0312ODKTerBorch-on01.

Zienswijze indienen

Vanaf donderdag 18 maart 2021 tot en met woensdag 28 april 2021 kan iedereen als volgt een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad:

 

  • 1.

    schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Ter Borch Odijk'.

  • 2.

    mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met Bart Stolk van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 5965.

  • 3.

    digitaal: met het formulier 'Zienswijze indienen'. (https://www.bunnik.nl/online-regelen/) onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Ter Borch Odijk'.

Reacties op het beeldkwaliteitsplan kunnen binnen de genoemde periode op dezelfde wijze worden ingediend onder vermelding van 'reactie beeldkwaliteitsplan Ter Borch Odijk'.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen worden ingediend binnen de genoemde periode door belanghebbenden. U kunt uw brief richten aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z/20/160524.

 

Naar boven