Vaststelling bestemmingsplan “Jacobahof 's-Heer Hendrikskinderen” en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Jacobahof 's-Heer Hendrikskinderen” op 25 februari 2021 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het perceel Jacoba van Beierenstraat 16A te 's-Heer Hendrikskinderen. Naast de bestaande woning, die behouden blijft, maakt het bestemmingsplan het realiseren van vier extra vrijstaande woningen mogelijk. Om de woningen te kunnen ontsluiten wordt in het gebied een openbare weg aangelegd. De huidige ontsluiting aan de Jacoba van Beierenstraat zal richting het oosten worden doorgetrokken tot de oostelijke kavels. Vervolgens zal de weg afbuigen richting het zuiden. Ter plaatse van het meest zuidelijke perceel zal de weg overgaan in een fietspad, dat aansluit op de Floris de Voogdstraat, waarmee doorgaand autoverkeer niet mogelijk is.

Verder hebben burgemeester en wethouders op 12 januari 2021 voor de woningen hogere grenswaarden voor de geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder vastgesteld, nu uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van wegverkeer op de N664 (Nieuwe Rijksweg) en de N256 (Deltaweg) op de woningen wordt overschreden.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 18 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPHH10-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder ligt met ingang van 18 maart 2021 eveneens gedurende zes weken ter inzage en is digitaal in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen -> Plannen ter inzage -> Vaststelling bestemmingsplan “Jacobahof 's-Heer Hendrikskinderen” en besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Met ingang van 19 maart 2021 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven