Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 5 maart 2021, nr. 3202031, houdende wijziging van de Regeling vaststelling LFNP in verband met het toevoegen van een werkterrein in de bijlage bij die regeling

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 6, tweede lid, van het Besluit bezoldiging politie;

Besluit:

ARTIKEL I

In bijlage 4 bij de Regeling vaststelling LFNP wordt bij vakgebied ‘14. Operationeel Specialismen’ na het werkterrein ‘Digitale Expertise’ een nieuw werkterrein ingevoegd, luidende:

Recherchepsychologie:

De inzet van recherchepsychologen concentreert zich op het inbrengen en toepasbaar maken van specialistische gedragswetenschappelijke kennis en methodieken ten behoeve van de opsporing en de openbare orde en veiligheid door middel van het duiden en/of beïnvloeden van gedrag van mensen. Het inzien van strafdossiers en het opstellen van adviezen ten behoeve van de opsporing behoort tot de werkzaamheden binnen dit werkterrein.

Geen

Geen

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Met deze regeling wordt in verband met het snel kunnen inzetten van recherchepsychologen bij de politie in bijlage 4 bij de Regeling vaststelling LFNP een tabel ingevoegd. Deze toevoeging heeft geen gevolgen voor de artikelen van de Regeling vaststelling LFNP.

Sinds 1 juli 2018 kunnen voor functies in het vakgebied Operationeel Specialismen in het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie (LFNP) zowel ambtenaren, aangesteld voor de uitvoering van de politietaak met generieke inzetbaarheid als ambtenaren voor de uitvoering van de politietaak met specifieke inzetbaarheid worden ingezet. Deze laatste ambtenaren hebben een kortere, specifieke politieopleiding genoten en kunnen om die reden alleen worden ingezet voor specifieke onderdelen van het politiewerk. De twee reeds bestaande werkterreinen in het vakgebied Operationeel Specialismen, Financieel Economisch en Digitale Expertise, zijn passend voor specifieke inzetbaarheid. Aan het vakgebied wordt nu, op verzoek van de politie, een derde werkterrein passend voor specifieke inzetbaarheid toegevoegd: Recherchepsychologie. Voor de werkzaamheden in dit werkterrein kan worden volstaan met een specifieke politieopleiding. Het toevoegen van dit werkterrein stelt de politie in staat snel (externe) recherchepsychologen in te zetten.

De wijziging is overeengekomen met de politievakorganisaties.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven