Ontwerpbestemmingsplan ‘Badhoevedorp Quatrebras west’

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Badhoevedorp Quatrebras west’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGbadquatrebraswe-B001 evenals een ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage worden gelegd.

Het plan

Het bestemmingsplan betreft gronden aan de westzijde van Badhoevedorp. Van het deelgebied Quatrebras ligt het plangebied het meest zuidwestelijk. Het plangebied wordt begrensd door de Schipholweg aan de zuidzijde, de nieuwe watergang aan de westzijde, het voor woningbouw te ontwikkelen deel aan de noord- en noordoostzijde en de bestaande bebouwing van Badhoevedorp aan de oostkant. In de huidige situatie doorkruist de Amsterdamse laan het plangebied.

Doelstelling van het bestemmingsplan Badhoevedorp Quatrebras west is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader voor de gronden van het plangebied. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 43 grondgebonden woningen evenals 143 gestapelde woningen, verspreid over enkele appartementencomplexen, te realiseren.

Hogere grenswaarden

Ten behoeve van de ontwikkeling van woningen in het plangebied dienen op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit wordt parallel aan het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Badhoevedorp Quatrebras west met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro.

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-17 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852. Het is niet uit te sluiten dat vanwege maatregelen ten aanzien van het coronavirus nadere beperkingen worden gesteld aan het inzien van de stukken op het raadhuis.

De terinzageligging begint op 18 maart 2021 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan zowel digitaal, schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Digitaal kan dit met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen dat u vindt via de website van de gemeente Haarlemmermeer www.haarlemmermeer.nl/ro.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).

Op het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden kan enkel door belanghebbenden een zienswijze worden ingediend. Een zienswijze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, t.a.v. de clustermanager Ruimte, Economie en Duurzaamheid, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

 

Naar boven