Ter inzage (coördinatieregeling): bestemmingsplan “Terwispel - De Streek 24 en 26”; beschikking omgevingsvergunning “De Streek 26”; besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder “De Streek 26”.

Logo Opsterland

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland maakt, op grond van de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 maart 2021 het bestemmingsplan “Terwispel - De Streek 24 en 26”, ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens zijn daaropvolgend de hogere grenswaarde Wet geluidhinder “De Streek 26” (nummer 0086104861) en op de omgevingsvergunning (nummer OV-2020-5638) voor de bouw van een nieuwe woning (De Streek 26) aan de oostzijde van het pand De Streek 24 te Terwispel verleend.

 

Raadplegen stukken

U kunt het digitale bestemmingsplan “Terwispel – De Streek 24 en 26” (plannummer: NL.IMRO.0086.14BPDeStreek24en26-0301) raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie of het plannummer. Het digitale bestemmingsplan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is vanaf donderdag 18 maart tot en met woensdag 28 april een afdruk van het digitale bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

 

Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling om op een deel van de percelen kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummers 393 en 394 (De Streek 24 te Terwispel) een woning (De Streek 26) op een nieuw woonperceel aan de oostzijde van De Streek 24 te realiseren. Een en ander ter vervanging van een bestaande woning op het perceel kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummer 393.

 

Strekking van de omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woning aan de oostzijde van het pand De Streek 24.

 

Strekking van het besluit hogere grenswaarde

Als gevolg van het verkeerslawaai vanaf de gebiedsontsluitingsweg De Streek is de geluidsbelasting op de beoogde bouwlocatie, op een aantal gevels van de nieuw te bouwen woning, hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde. De overschrijding blijft echter wel binnen de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. Om de realisatie van de woning mogelijk te maken is er daarom een hogere waarde vastgesteld.

 

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, de verleende hogere grenswaarde en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen dit besluit kan gedurende de beroepstermijn (tot en met 28 april 2021) beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan, de verleende hogere grenswaarde en de verleende omgevingsvergunning treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

 

Beetsterzwaag, 17 maart 2021

Naar boven