Ontwerp bestemmingsplan “Woonwijken Groenlo, herziening omgeving Marianum”, en ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Sporthallocatie Groenlo’.

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Woonwijken Groenlo, herziening omgeving Marianum” met ingang van 19 maart 2021 voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 29 april 2021, voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) alsmede het bijbehorende ontwerp beeldkwaliteitsplan Sporthallocatie Groenlo .

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van een nieuwe sporthal met drie zaaldelen, buitensportvelden, groen, parkeren en een nieuwe ontsluitingsweg naar de Barkenkamp. Het plangebied ligt in Groenlo tussen de Rondweg, Barkenkamp en de achterzijde van het Marianum aan de Lichtenvoordseweg.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Ook het ontwerp ‘Beeldkwaliteitsplan Sporthallocatie Groenlo ligt met ingang van 19 maart 2021 voor iedereen ter inzage. Dit beeldkwaliteitsplan is in samenhang met het bestemmingsplan opgesteld voor de omgeving van het Marianum in Groenlo en vormt het toetsingskader voor nieuwe aanvragen om omgevingsvergunning onderdeel bouwen.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. De gemeente is zelf initiatiefnemer van het plan. De exploitatie van de sporthal is geaccordeerd door de gemeenteraad, waarmee de economische uitvoerbaarheid is gewaarborgd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan kunnen op verzoek worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Hiervoor bestaan echter, vanwege de coronamaatregelen, maar zeer beperkte mogelijkheden. Maakt u daarom eerst telefonisch een afspraak. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPGRO507-OW01. Het ontwerp beeldkwaliteitsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 29 april 2021. 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 535), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven