Gemeente West Betuwe - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Partiele herziening De Plantage Zuidwest, Meteren

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 18 maart 2021 ligt het vastgestelde bestemmingplan “Partiele herziening De Plantage Zuidwest in Meteren’’ gedurende zes weken ter inzage tot en met woensdag 28 april 2021.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen vanaf donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020. Tijdens deze periode is één zienswijze ingediend.

De gemeenteraad heeft tijdens zijn vergadering van 2 maart 2021 het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, ligt ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe, tijdelijk bezoekadres (tot medio 2022): Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen.

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR).

U bereikt deze dienst via telefoonnummer (0344) 579314 en / of e-mailadres: info@odrivierenland.nl.

Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960 METHerzPlantageZW-VSG1.

Toelichting

In de huidige situatie zijn In het plandeel De Plantage Zuidwest ruim 200 woningen toegestaan. Deze partiele herziening hoogt het aantal te bouwen woningen in het plandeel De Plantage Zuidwest met maximaal 103 woningen op, zodat het oorspronkelijk geplande aantal woningen kan worden gerealiseerd. Daarnaast is in deze partiële herziening recent beleid ten aanzien van parkeren en externe veiligheid door vertaalt naar het plan. Voor een nadere toelichting wordt verwezen naar het plan.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 28 april 2021) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestem-mingsplan;

  • iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Geldermalsen, 17 maart 2021

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

Naar boven