Gemeente Tynaarlo - Ontwerp-omgevingsvergunning Noorder Sanatorium Stationsweg 163 te Zuidlaren - Rectificatie

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het verbouwen van het Noorder Sanatorium van kantoor naar woongebouw inclusief bijbehorende bouw-werken, werken en werkzaamheden op het perceel Stationsweg 163 te Zuidlaren (kadastraal bekend Zuidlaren sectie H nummers 3668, 3669).

 

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- bouwen van een bouwwerk;

- handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening;

- het uitvoeren van een werk;

- slopen van een bouwwerk in beschermd dorpsgezicht;

- wijzigen of gebruiken van een rijksmonument, provinciaal of gemeentelijk monument;

- kappen

 

Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Dennenoord Zuidlaren. De percelen van het Noorder Sanatorium zijn voorzien van de hoofdbestemming ‘Maatschappelijk’. Binnen deze bestemming is het niet toegestaan gronden en bouwwerken te gebruiken als reguliere woonfunctie. Tevens wordt voor een deel niet gebouwd binnen het bouwvlak, het gaat hierbij om de vier beoogde patiowoningen die

binnen de ommuurde tuinen worden gerealiseerd. Daarnaast is het oppervlak van de beoogde carports aan de noordzijde van het Noorder Sanatorium groter dan toegestaan is op grond van de bestemmings-planbepalingen.

 

Ter inzage ontwerp-omgevingsvergunning

Door technische problemen is gebleken dat de digitale bestanden, behorende bij deze ontwerp- omgevingsvergunning, niet raadpleegbaar waren op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Om deze reden is de termijn van terinzagelegging van de ontwerp-omgevingsvergunning aangepast.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt nu met ingang van zaterdag 13 maart 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het team Publiekszaken en Advies, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De ontwerp-omgevingsvergunning is digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kunt u gebruik maken van de volgende imrocode: NL.IMRO.1730.ABStationswg163ZL-0301

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met een medewerker van het team Publiekszaken en Advies – Vergunningen via ons algemene telefoonnummer 0592 - 266 662.

Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Voor nadere informatie kan eveneens contact opgenomen worden met het team Publiekszaken en Advies – Vergunningen.

 

Naar boven