M.E.R.-beoordelingsbesluit Eendenpoel 12 Mierlo

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

 

Op 11 augustus 2020 is een vormvrije mer-beoordelingsnotitie waarin wordt aangegeven dat bij het varkensbedrijf aan de Eendenpoel 12 te Mierlo wordt beoogd een nieuw gebouw te realiseren waarin een hygiënesluis, een kantine en een kantoor worden ondergebracht. Op 30 oktober zijn aanvullende gegevens ontvangen.

 

Deze activiteit is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

 

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo hebben besloten dat voor de voorgenomen uitbreiding geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit “inrichting” zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

 

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Het besluit en andere stukken die van belang zijn liggen vanaf 15 januari 2021 tot en met 26 februari 2021 (zes weken) ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, De meent 2 in Geldrop. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

 

Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Hans van Santvoort (tel. (040) 289 37 81) of Jos van Hoeij (tel. (040) 289 37 83).

 

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

 

 

 

Geldrop-Mierlo, 14 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

De secretaris, De burgemeester,

Naar boven