Vastgesteld wijzigingsplan “Asserstraat 112 en Witterzomer 28”

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 2 maart 2021, het wijzigingsplan “Asserstraat 112 en Witterzomer 28” met identificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20201I-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ontwerp wijzigingsplan

Naar aanleiding van vragen van de eigenaren van de percelen Asserstraat 112 in Ubbena en Witterzomer 28 in Assen, is geconstateerd dat beide percelen een bestemming hebben die niet overeenkomt met het huidige, vergunde gebruik. Beide percelen hebben in het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening ex art. 30 WRO’ een woonbestemming gekregen. Op dat moment was er echter op beide percelen een agrarisch bedrijf vergund en actief. Ook nu is dat nog het geval. Beide percelen hadden destijds een bestemming voor een agrarisch bedrijf moeten krijgen. Met dit wijzigingsplan wordt deze fout hersteld.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20201I-C001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 17 maart 2021 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en is het ook niet mogelijk de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

ASSEN 16 maart 2021

Naar boven