Kennisgeving in het kader van de uitvoering van de wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat de volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

Welke ontwerpbesluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is Tracé­besluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2011 en Tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2017.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten zijn twee ontwerpbesluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

  • 1. gemeente Haarlemmermeer

    Omgevingsvergunning bouwen voor het realiseren van de Schipholbrug (KW001). Locatie AI 381 te Haarlemmermeer en op de locatie V 614 te Amstelveen.

  • 2. gemeente Amstelveen

    Omgevingsvergunning voor het bouwen van grondkering GK06. Locatie H 11381 te Amstelveen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van 18 maart 2021 tot en met 28 april 2021 op aanvraag worden ingezien bij:

  • Gemeente Haarlemmermeer (op afspraak via telefoonnummer 0900 – 1852), Raadhuisplein 1 te Hoofddorp.

  • Gemeente Amstelveen (op afspraak via telefoonnummer 020 – 540 49 11), Laan Nieuwe-Amstel 1 te Amstelveen.

De ontwerpbesluiten zijn tevens beschikbaar via de website: loket.odnzkg.nl onder de kop ‘bekendmakingen’.

In verband met sluiting van overheidsgebouwen als gevolg van de corona-pandemie kan het zijn dat stukken die ter inzage zijn gelegd niet ter plaatse kunnen worden ingezien. De stukken zullen daarom desgewenst, op verzoek, digitaal worden toegestuurd. U kunt contact opnemen met de gemeente over alternatieve mogelijkheden van inzien.

Wilt u stukken digitaal ontvangen, dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 088 – 567 02 00.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 18 maart 2021 tot en met 28 april 2021 kan eenieder tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

  • Dit kan via het zienswijze-indienenformulier op de website: loket.odnzkg.nl/digitale formulieren/.

  • Voorts kunt u een schriftelijke zienswijze indienen:

    • 1. Omgevingsvergunning bouwen Schipholbrug: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, p/a de Algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam.

    • 2. Omgevingsvergunning bouwen Grondkering GK06: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, p/a de Algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin de ontwerpbesluiten ter inzage liggen, worden verzocht om het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen de definitieve besluiten.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over de ontwerpbesluiten kunt u bellen viar telefoonnummer 088 – 567 02 00, of gebruikmaken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven