Ontwerp Wijzigingsplan Chw bestemmingsplan Oosterwold en ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Oosterwold een nieuw wijzigingsplan wordt voorbereid. Het ontwerp wijzigingsplan en ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 18 maart 2021 g edurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 28 april 2021 ) .

Wat houdt het plan in?

 

Ontwerp wijzigings plan

Initiatiefnemers in Oosterwold moeten aantonen dat hun initiatief voldoet aan de normen voor milieu- en omgevingsfactoren. Dit doen zij aan de hand van beslisbomen die zijn opgenomen in het Chw bestemmingsplan Oosterwold. Met het Wijzigingsplan Chw bestemmingsplan Oosterwold worden de beslisbomen voor de onderwerpen slagschaduw, geluid, archeologie, water en ecologie geactualiseerd. Het plangebied van het wijzigingsplan is fase 1 van de gebiedsontwikkeling Oosterwold.

 

Ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het ontwerp wijzigingsplan vervangt de beslisbomen voor geluid uit het vigerende Chw bestemmingsplan Oosterwold. Op grond van de gewijzigde beslisbomen voor geluid mogen geluidgevoelige objecten en gevoelige terreinen worden gerealiseerd tot een geluidbelasting van maximaal 53 dB Lden. Met het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder worden voor deze geluidsgevoelige bestemmingen hogere waarden vastgesteld op grond van de artikelen 83 en 110a van de Wet geluidhinder tot maximaal 53 dB Lden.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 18 maart 2021 tot en met woensdag 28 april 2021 kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan indienen. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

U kunt uw zienswijze richten aan: het college van burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp Wijzigingsplan Chw bestemmingsplan Oosterwold’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van afdeling SBL op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling SBL).

Waar kunt u het plan inzien?

In verband met de Coronacrisis is het wijzigingsplan alleen digitaal beschikbaar.

De digitale versie van het wijzigingsplan is in te zien via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/?planidn=NL.IMRO.0034.WP5alg01-on01

Het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder staat in bijlage 2 bij de regels in het wijzigingsplan.

De bestanden van het wijzigingsplan kunt u downloaden op:

https://digitaleplannen.nl/0034/C65DC28D-5C1D-45CF-AD19-0568BC375F62/

Voor vragen over het wijzigingsplan of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

Naar boven