Vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden ‘IJsseldelta-zuid, 4e herziening Zwartendijk 8’

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 maart 2021 het bestemmingsplan ‘IJsseldelta-zuid, 4e herziening Zwartendijk 8’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de Zwartendijk 8 in Kampen, een perceel met voormalige agrarische opstallen, een bijzonder woonconcept te realiseren. Het betreft een woonconcept voor mensen die tijdelijk nergens anders kunnen wonen en op zoek zijn naar rust en een eigen plek om hun leven weer verder op te bouwen. Het betreft geen locatie waar geïndiceerde zorg wordt geboden. Er wordt een tijdelijke woonsituatie aangeboden. De bedoeling is om bestaande opstallen te transformeren naar acht wooneenheden en om twee bedrijfswoningen te realiseren in de bestaande boerderij met bijgebouwen. Daarnaast zal een deel agrarisch land achter het erf als moestuin en boomgaard worden ingericht.

Wet geluidhinder

De acht wooneenheden en de twee bedrijfswoningen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemming. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevel niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 februari 2020 een ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van woensdag 17 maart 2021 tot en met 27 april 2021 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het stadhuis. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991289-VB01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de genomen besluiten.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven