Ontwerp bestemmingsplan en besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Chw Gorsselseweg 2 Bathmen

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart tot en met 28 april 2021 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp bestemmingsplan Chw Gorsselseweg 2 Bathmen;

- het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Chw Gorsselseweg 2 Bathmen.

 

Inhoud

 

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied bevindt zich aan de Gorsselseweg 2 en de Kerkdijk 4, 6 en 8 in de kern Bathmen. Aan de Gorsselseweg 2 in Bathmen bevindt zich woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis. ’t Dijkhuis wordt verbouwd en er vindt nieuwbouw plaats. De nieuwbouw betreft onder andere de realisatie van maximaal 10 appartementen aan de Kerkdijk. Ten behoeve van deze ontwikkeling worden drie bestaande eengezinswoningen aan de Kerkdijk 4, 6 en 8 gesloopt. De nieuwe bebouwing wordt zo gesitueerd dat deze ruimtelijk aansluit op de Kerkdijk en dat een nieuwe entree van ’t Dijkhuis wordt gerealiseerd. Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend gemeente Bathmen, sectie C, nummers 1469, 1669, 2514, 2515, 2516, 2518, 2588 en 2750.

 

Op basis van het geldende bestemmingsplan zijn woningen in gestapelde vorm ter plaatse van de eengezinswoningen aan de Kerkdijk 4, 6 en 8 niet toegestaan. Dit betekent dat de nieuwbouw op deze locatie niet mogelijk is binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan Chw Gorsselseweg 2 voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een nieuwe juridisch-planologische regeling voor dit plangebied.

 

Het betreft een ontwerp- Crisis en herstelwetbestemmingsplan met toepassing van de pilot-status van artikel 7c en 7g van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit bestemmingsplan is een voorloper van wat in de nieuwe Omgevingswet het omgevingsplan heet.

 

Besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r .-beoordeling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer hebben op 2 februari 2021 besloten dat de voorgenomen ontwikkeling bij woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt. Het opstellen van een milieueffectrapport is daarom niet noodzakelijk.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw013-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.Chw013-/NL.IMRO.0150.Chw013-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Kijk voor uw bezoek op de website van de gemeente voor de actuele openingstijden en voorwaarden.

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling liggen van donderdag 18 maart tot en met woensdag 28 april 2021 ter inzage. U kunt tot en met 28 april 2021 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op het ontwerp bestemmingsplan kunt reageren. Daarbij kan ook het m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Chw Gorsselseweg 2 Bathmen’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevrouw M. Swart van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven