Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘De Drukkerij’ en ontwerp omgevingsvergunning

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 19 maart 2021 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 29 april 2021) het ontwerpbestemmingsplan ‘De Drukkerij’ (NL.IMRO.0599.BP2135DeDrukkerij-on01) met de bijbehorende stukken en ontwerp omgevingsvergunning voor eenieder ter inzage ligt.

 

Coördinatie

Op dit plan is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing, de benodigde procedures worden gecoördineerd gevoerd. De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

 

Plangebied

Het plangebied is gelegen in de wijk Lage Land en wordt begrensd door de Jaap van der Hoekplaats en de Berlagestraat. Ten noorden van de projectlocatie is een middelbare school gelegen. Ten zuiden een parkeerplaats met daaraan een winkelcentrum.

 

Inhoud van het plan

Het project betreft de ontwikkeling van een woontoren met 101 woningen, 8 aanliggende 2-laagse woningen, een parkeergarage en fietsenstalling aan de Jaap van der Hoekplaats nummer 10-20, 3067 AD te Rotterdam op het terrein van de locatie van de voormalige drukkerij van Arps en Zoon. Deze voormalige drukkerij staat nog op de projectlocatie en wordt gesloopt.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 19 maart 2021 tot en met donderdag 29 april 2021 ter inzage.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp omgevingsvergunning, is beschikbaar via de website www.overheid.nl en kan worden geraadpleegd door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij ‘Berichten over uw buurt’.

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde websites te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 010 - 489 4125, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot de ontwerp omgevingsvergunning kunnen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, ovv kenmerk OMV.20.06.00616. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010 - 489 4125 bellen.

 

Rotterdam, 17 maart 2021

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven