Gemeente Heerlen – Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake de mogelijke voorbereiding van een of meerdere nieuwe bestemmingsplannen voor het gebied "Spoorsingel-Willemstraat-Kempkensweg".

Logo Heerlen

 

Op 30 maart is er van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur een online informatiebijeenkomst voor iedereen die woont of werkt in de driehoek Spoorsingel-Kempkensweg-Willemstraat te Heerlen. De gemeente Heerlen en Wonen Limburg investeren in dit gebied om het aantrekkelijker te maken voor werken, wonen, ondernemen en/of verblijven. Dit zou kunnen leiden tot het maken van een of meerdere bestemmingsplannen voor dit gebied. Voordat we plannen gaan maken willen we graag van u horen welke ideeën en wensen u heeft voor dit gebied.

Wij hebben enkele globale ideeën voor dit gebied, maar willen vooral van u horen wat u belangrijk vindt voor de toekomst van dit gebied. Welke kansen ziet u, wat moet er veranderen? Denk aan het afbreken van verloederde panden, een betere aansluiting op de binnenstad en het Maankwartier, zo min mogelijk overlast, de rol van het verkeer in de wijk enzovoort. Met alle ideeën en suggesties gaan wij aan de slag en worden zo veel als mogelijk meegenomen in het plan. We laten aan iedereen die met ons heeft meegedacht ook weten wat we met de ideeën en/of suggesties hebben gedaan en waarom. Dit doen wij voordat het plan wordt vastgesteld.

Wilt u meepraten? Dan kunt u zich tot uiterlijk 24 maart a.s. aanmelden met een mail aan l.martens@heerlen.nl. Op donderdag 26 maart ontvangt u dan van ons de link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst. Vindt u het lastig om te reageren tijdens een online bijeenkomst? Dan kunt u een e-mail sturen met het verzoek voor een belafspraak. Dan krijgt u de gelegenheid om uw wensen en ideeën voor het gebied in een telefoongesprek toe te lichten.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de Chantal Dohmen-Bakkenes, beleidsmedewerker Planologie/ Stedenbouw. Dat kan via een e-mail naar c.dohmen@heerlen.nl of telefonisch via nummer 045-5604981.

Naar boven