Vaststelling wijzigingsplan ‘Emmen, Meerdijk school aan Velodrome’ en Besluit hogere grenswaarde

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen hebben op 2 maart 2021 het wijzigingsplan ‘Emmen, Meerdijk school aan Velodrome’ (identificatienummer ‘NL.IMRO.0114.2020016-W701’) ongewijzigd vastgesteld.

 

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan van 17 maart tot en met 27 april 2021 met de daarbij behorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Emmen. U kunt het vastgestelde wijzigingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van een schoolgebouw van de Thriantaschool aan de Velodrome te Emmen (zaak 108762-2020). In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de toevoeging van de aanduiding ‘onderwijs’ aan een bedrijfsperceel.

 

Beroep

Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot 28 april 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:

  • 1.

    Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht op het moment van vaststellen van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan is geldig vanaf 28 april 2021.

Als u in beroep gaat, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat de beslissing tijdens uw beroepsprocedure wordt opgeschort? Stuur dan tegelijkertijd ook een verzoek op voor een voorlopige voorziening aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u dit verzoek op tijd heeft opgestuurd, moet de Raad van State eerst beslissen over de voorlopige voorziening. Eerder is het wijzigingsplan niet geldig.

 

Besluit vaststellen hogere grenswaarde

Op het schoolgebouw is de geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de Meerdijk en de Stadionweg in Emmen. Het is mogelijk om voor het schoolgebouw een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is het besluit vaststellen hogere grenswaarde opgesteld. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig variërend van 49 tot 52 dB. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit (zaak 265693-2020).

 

Beroep besluit vaststellen hogere grenswaarde

Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot 28 april 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:

  • 1.

    Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • 2.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • 3.

    Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht in het besluit.

     

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van bovengenoemde termijn in werking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

Emmen 16 maart 2021

[Burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven