Besluit verlenging geldigheidsduur opsporingsvergunning koolwaterstoffen (t.b.v. de opsporing van olie- en gas) voor het gebied Utrecht, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

KENNISGEVING

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 22 november 2018 heeft Vermilion Energy Netherlands B.V. (hierna: Vermilion), een verzoek tot verlenging van de geldigheidsduur van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen Utrecht ingediend, op basis van artikel 18 lid 3 van de Mijnbouwwet.

Het verzoek tot verlenging van de geldigheidsduur van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen Utrecht is ingediend omdat het eerder vergunde tijdvak onvoldoende ruimte bood om alle opsporingsactiviteiten uit te kunnen voeren.

De Minister heeft besloten in te stemmen met de gevraagde verlenging van de geldigheidsduur van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen Utrecht tot en met 31 december 2025.

Op 16 maart 2021 legt het ministerie de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de aanvraag voor de verlenging van de geldigheidsduur van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen Utrecht,

  • het besluit,

  • Een document met veel gestelde vragen en de antwoorden.

De stukken zijn met ingang 10 maart 2021 digitaal te raadplegen via onze website www.mijnbouwvergunningen.nl/verlengingutrecht. Gelet op de huidige coronamaatregelen is het fysiek inzien van de stukken op dit moment niet mogelijk. Mocht u problemen ondervinden met het raadplegen van de stukken dan kunt u via onderstaand telefoonnummer contact opnemen.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mijnbouwvergunningen@minezk.nl, tel: 070 379 69 70 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 uur en 12.00 uur).

Naar boven