Gemeente Raalte, bestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, 42e wijziging, omgeving Zwolseweg 52 (landgoed De Gunne)’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde verkeerslawaai

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat het bij besluit van 22 december 2020 het ‘bestemmingsplan Buitengebied Raalte, 42e wijziging, omgeving Zwolseweg 52’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het College van burgemeester en wethouders heeft ook besloten om hogere grenswaarden geluid vast te stellen.

 

Bestemmingsplan

Op de locatie Zwolseweg 52 is de agrarische bestemming gewijzigd naar de woonbestemming en is verankerd dat er een extra woning (naast de bestaande woning) kan worden gebouwd op basis van Rood voor Rood. Daarnaast is vastgelegd dat binnen deze woonbestemming te handhaven gebouwen/gebouwdelen kunnen worden gebruikt voor de bosbouwtak van het landgoed, ontvangst- en expositieruimte en als bijgebouwen bij de twee woningen. Het bestemmingsplan Buitengebied kent hiervoor twee wijzigingsbevoegdheden op basis waarvan het College van burgemeester en wethouders dit wijzigingsplan heeft vastgesteld.

 

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting die de nieuw te realiseren woning zal ondervinden vanwege wegverkeerslawaai vanuit de N35 hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A). Artikel 83 van de Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Hiertoe is besloten.

 

Procedure

Het wijzigingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf 14 januari 2021 tot en met 24 februari 2021 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 ter inzage (vanwege het coronavirus bij hoge uitzondering op afspraak in te zien, tel. 0572-347799).

Het wijzigingsplan is tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BPW20200001-VG01. De bronbestanden zijn beschikbaar op http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BPW20200001-/NL.IMRO.0177.BP20200001-VG01.

 

Met ingang van 15 januari 2021 tot en met 24 februari 2021 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

     

Gedurende dezelfde voornoemde periode kan tegen het besluit inzake de hogere grenswaarden geluid, als bedoeld in de Wet geluidhinder, beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit inzake de hogere grenswaarden geluid treden met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden geluid bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven