Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Vresselseweg 32’

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Vresselseweg 32’ zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 27 januari 2021 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 12 maart tot en met 22 april 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Vresselseweg 32’ elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGO000BP0012019P-VG01

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Vresselseweg 32’ voorziet in de uitbreiding van de aanwezige bedrijfsbebouwing voor de opslag van bouwmaterialen tot 380 m2 ter plaatse van de Vresselseweg 32 te Sint-Oedenrode en in een passende herbestemming van deze voormalige agrarische bedrijfslocatie, waar een kleinschalig timmer- en bouwbedrijf is gevestigd.

Wijzigingen

Ten opzicht van het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Vresselseweg 32’ zijn de begrenzing en regels gewijzigd ten aanzien van de bestemming ‘Leiding’ voor een betere borging van de belangen van de leidingbeheerder en leesbaarheid. In de plantoelichting is de doorwerking van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant in het plan nader toegelicht. Daarnaast is het landschappelijk inpassingsplan en het programma van waardevermeerdering in lijn gebracht met de regionale afspraken en Stika-richtlijn. De doorwerking van de landschappelijke inpassing in de verschillende planstukken is op elkaar afgestemd. Vanwege de ligging van het plangebied in het invloedsgebied van verdrogingsgevoelige natuur is de amfibieënpoel uit het planvoornemen gehaald.

Verder zijn de planregels gewijzigd voor een juiste doorwerking van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Harmonisatie diverse regelingen (“laaghangend fruit”)‘.

Beroepstermijn

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Katrijn Klok van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)413 381 847.

Veghel 11 maart 2021

Naar boven