Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Spoordonkseweg 69´ en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Spoordonkseweg 69’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 18 maart 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGSPRDNKSEWEG69-ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.BPBGSPRDNKSEWEG69-ONTW.

Het plan ligt ook ter inzage bij het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen. In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij u het plan zoveel mogelijk digitaal te raadplegen.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de bestaande cultuurhistorisch waardevolle langgevelboerderij aan de Spoordonkseweg 69 te splitsen in twee woningen. Daarnaast wordt een tweetal bijgebouwen gesloopt en het huidige bestemmingsvlak van de bestemming ‘wonen’ op een passende wijze van vorm veranderd.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om een hogere waarde vast te stellen voor één woning. Het ontwerpbesluit hogere waarde en de bijbehorende stukken liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wgh. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde Wgh kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie. In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij u zoveel mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen. 

 

Oirschot, 17 maart 2021

Naar boven