Bestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig fase 2’ gewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 24 november 2020 het bestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig fase 2’ met plancode NL.IMRO.0575.BPZeewaardigCorr2-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het betreft de volgende locaties: Huis ter Duin (Koningin Astrid Boulevard 5), de strook Hoofdstraat (98-104)/ Palaceplein (7-13)/De Grent (10-36 en A.v.Royenstr 108), Koningin Wilhelmina Boulevard voor nrs. 2-6, hoek Golfbaan/Wantveld (deel van Golfflat), de gebouwen tussen Olieburg/Noordzeestraat, Bomstraat 7-15, Parallel Boulevard 206-208, Trompstraat 3-11, Nieuwe Zeeweg 90-92, Schoolstraat 3-5 en de garageboxen op de percelen (betreft alle letters): Parallelboulevard 210-212 / Vuurtorenplein 12-14 / Golfbaan 1 en 93 / Trompstraat 1 / Abr. Van Royenstraat 100/ Gasthuissteeg 9A/B.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor het corrigeren van de verbeelding van het bestemmingsplan Zeewaardig (moederplan) op diverse percelen. De regels van bestemmingsplan Zeewaardig blijven gelden, maar waar nodig worden aanduidingen e.d. aan de regels toegevoegd. De correctie is nodig, omdat uit het onderzoek naar het bestemmingsplan ‘Zeewaardig’ bleek dat op deze percelen de verbeelding niet aansloot bij het voorliggende bestemmingsplan of vergunde bouwmogelijkheden. In het bestemmingsplan Zeewaardig zijn onbedoeld ruimere bouwmogelijkheden opgenomen. Bijvoorbeeld een hogere goot- en/of bouwhoogte, een hoger bebouwingspercentage of een groter bouwvlak e.d.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op enkele punten gewijzigd vastgesteld. In de toelichting zijn enkele paragrafen geactualiseerd. De verbeelding is aangepast naar aanleiding van een zienswijze; voor Koningin Wilhelmina Boulevard 4-6 is een bebouwingsvlak met een max. bouwhoogte van 4m toegevoegd. De aanpassingen zijn beschreven in de Nota van Beantwoording.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig fase 2' ligt vanaf woensdag 13 januari tot en met woensdag 24 februari 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPZeewaardigCorr2-VA01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 14 januari tot en met 24 februari 2021. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 25 februari 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven