Gemeent Heerlen - Vaststelling bestemmingsplan "Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland-Parkstad, Heerlen"

Logo Heerlen

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 24 februari 2021 het bestemmingsplan "Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland - Parkstad, Heerlen" met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP050900W000003-0401 en ondergrond met IMRO-idn o_NL.IMRO.0917. BP050900W000003-0401.dxf ongewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan

De samenwerkende gemeenten Voerendaal, Gulpen-Wittem en Heerlen, het Waterschap Limburg en de provincie Limburg willen een veiligere, vrij liggende, fietsverbinding realiseren tussen het Heuvelland en Parkstad voor woon-werk, school-thuis én toeristisch-recreatief fietsverkeer. De aanleg van de fietsverbinding wordt gecombineerd met het klimaatbestendiger inrichten van de omgeving van de fietsverbinding, o.a. door de aanleg van hemelwaterbuffers. Alle drie de gemeenten stellen een bestemmingplan op voor het deel van het fietspad op hun grondgebied. Deze bekendmaking gaat over het Heerlense deel van het fietspad.

 

Het plangebied

Het plangebied, binnen de gemeente Heerlen, ligt in het buitengebied van de gemeente Heerlen. De westelijke grens is gelegen op circa 90 meter ten westen van de Rijksweg A76, op de grens tussen de gemeenten Voerendaal en Heerlen. Vervolgens loopt het tracé van het fietspad aan de noordzijde van de Daelsweg in noordoostelijke richting over circa 600 meter uit tot aan de kruising van de Daelsweg en de John F. Kennedylaan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 maart 2021 gedurende zes weken, tot en met 25 april 2021, ter inzage bij de Infobalie van de gemeente Heerlen in het Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145 op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 18.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de stukken alleen op afspraak inzien. Daarnaast kan het vanwege de corona-maatregelen zou zijn dat de openingstijden wijzigen. Wij adviseren u daarvoor de website van de gemeente (www.heerlen.nl) te controleren.

 

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Franssen van het Domein Ruimte, Team Beleid Ruimte (tel.nr. 045-5605040).

 

Heerlen, 3 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven