Bekendmaking ontwerpbeschikking Wet geluidhinder - Hogere grenswaarden Stadshagen II, De Tippe

Logo Zwolle

Op 1 maart 2021 heeft de Gemeente Zwolle een verzoek tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor wegverkeer ontvangen. Dit verzoek heeft betrekking op de voorbereiding van het bestemmingsplan “Stadshagen II, De Tippe” te Zwolle.

Uit het akoestisch onderzoek van de Omgevingsdienst IJsselland (akoestisch onderzoek “Stadshagen Zwolle deelgebied De Tippe” d.d. 01-03-2021) is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Belvédèrelaan en de Hasselterweg hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB (Lden). Daarnaast is de geluidbelasting vanwege het spoorweglawaai hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB.

Er wordt een hogere waarde verzocht voor:

 

  • 1.

    16 woningen langs het spoor in het Poldergrid voor een gevelbelasting van maximaal 56 dB (Lden).

  • 2.

    18 woningen langs het spoor in Stedelijke Radialen van maximaal 57 dB (Lden)

  • 3.

    32 woningen langs de Belvédèrelaan voor een gevelbelasting van maximaal 54 dB (Lden)

  • 4.

    104 woningen langs de Belvédèrelaan voor een gevelbelasting van maximaal 61 dB

  • 5.

    84 woningen langs het spoor in de zuidpunt voor een gevelbelasting van maximaal 59 dB (Lden)

Mogelijkheden tot inzien:

Het ontwerp van de beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder met de ter zake zijnde stukken liggen van 12 maart 2021 tot en met 22 april 2021 ter inzage in het in het Stadskantoor.

Het Stadskantoor is momenteel alleen op afspraak te bezoeken. Maak hiervoor een afspraak via tel.nr. 14038.

Indien gewenst kunnen de stukken, gedurende de periode van terinzagelegging, ook worden opgevraagd bij Gert Tromp, tel. (038) 498 2360 of email gj.tromp@zwolle.nl)

Gedurende genoemde termijn kan een belanghebbende schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen, gericht aan burgemeester en wethouders, bij de Afdeling Ruimtelijke Planvorming,t.a.v. G.J. Tromp, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een belanghebbende om gedurende de genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 16 april 2021 een afspraak te maken met Gert Tromp, tel. (038) 498 2360 of email gj.tromp@zwolle.nl.

Beroepsmogelijkheden:

Het beroepsrecht tegen het definitieve besluit (de beschikking) is beperkt vanwege de mogelijkheid om zienswijzen in te brengen tegen het ontwerp van de beschikking. Het beroep tegen het definitieve besluit kan te zijner tijd uitsluitend worden ingesteld door:

  • 1.

    degenen die tijdig schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • 2.

    de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • 3.

    degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • 4.

    de belanghebbende(n) aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Naar boven