Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Feiko Clockstraat 107’ te Oude-Pekela.

Logo Pekela

 

Het college van burgemeester en wethouders van Pekela maakt bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 3 maart 2021 het bestemmingsplan ‘Feiko Clockstraat 107’ te Oude Pekela heeft vastgesteld.

 

Planinhoud

Het plan maakt het (kort gezegd) onmogelijk om in de toekomst detailhandel te kunnen vestigen op het adres Feiko Clockstraat 107 te Oude Pekela. De gemeente Pekela is namelijk bezig met het concentreren van de detailhandel in het winkelcentrum de Helling.

 

Plan inzien

Met ingang van 11 maart 2021 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Feiko Clockstraat 107’ te Oude-Pekela gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis (aan de Raadhuislaan 8 te Oude Pekela). Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar in de Staatscourant, het Elektronisch Gemeenteblad en op de gemeentelijke website (www.pekela.nl). Ook zal publicatie via elektronische weg plaats vinden op de landelijke voorziening op www.ruimtelijkeplannen.nl (de ID-code van het plan is NL.IMRO.0765.02BPFClockstraat-0401).

 

In beroep?

Tot en met 21 april 2021 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door de aanvrager of door een belanghebbende:

 die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplannaar voren heeft gebracht, of

 aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

Naar boven