Definitief besluit omgevingsvergunning 1e fase voor het realiseren van één woning op het perceel Bus 2B (voorlopig) in Oploo

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend te hebben besloten om met toepassing van artikel 2.1, lid 1, sub c. juncto artikel 2.12, lid 1, sub a. onder 3° van de Wabo vergunning te verlenen voor de activiteit het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. De aanvraag voorziet in het realiseren van één vrijstaande woning op het perceel Bus 2B (voorlopig) in Oploo.

De voorgenomen uitbreiding past niet binnen de regels van de vigerende bestemmingsplannen. Het project kan gerealiseerd worden middels toepassing van de genoemde afwijkingsbevoegdheid.

Het definitieve besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. De woning en het bijgebouw zullen anders worden uitgevoerd, de situering is gewijzigd en het perceel is verkleind.

Het betreft een definitief besluit omgevingsvergunning 1e fase. Op grond van artikel 2.5 van de Wabo kan een vergunning in twee fasen worden aangevraagd. Elke fase vormt een op zichzelf staand appellabel besluit. Beide besluiten vormen gezamenlijk de omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning 1e fase treedt niet eerder in werking dan wanneer de omgevingsvergunning 2e fase dit doet.

Ter inzage

Het definitieve besluit omgevingsvergunning 1e fase met bijbehorende stukken ligt met ingang 12 januari 2021 tot en met 22 februari 2021 ter inzage. De stukken zijn te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ (vul bij plannaam in NL.IMRO.1702.3OMVbus2b-VA01). In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is het alleen mogelijk om na een telefonische afspraak de stukken in te zien op het gemeentehuis. Indien u stukken in wilt zien kunt u deze ook digitaal opvragen via postbus@sintanthonis.nl. Neem voor het maken van een afspraak en voor andere vragen over deze publicatie contact op met het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) via telefoonnummer (0485) 38 88 88.  

Beroep indienen

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan tegen het definitieve besluit van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die bij het definitieve besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit;

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Oost Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/ (DigiD noodzakelijk).

Inwerkingtreding gefaseerde omgevingsvergunning

Op grond van artikel 6.3, lid 1 van de Wabo treden beschikkingen met betrekking tot de eerste en tweede fase van een met toepassing van artikel 2.5 van de Wabo verleende omgevingsvergunning op dezelfde dag in werking. De dag van inwerkingtreding is de laatste dag, waarop de beschikkingen elk afzonderlijk in werking zouden treden

 

Naar boven