Gemeente Midden-Delfland – ontwerp omgevingsvisie - omgevingsvisie 1.0 Midden-Delfland

Logo Midden-Delfland

 

Registratienummer

:

2021-06774 / 20Z.005816

Ontwerp Omgevingsvisie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken bekend dat zij het ontwerp van de Omgevingsvisie 1.0 Midden-Delfland ter inzage leggen. Zij lopen met de Omgevingsvisie vooruit op de Omgevingswet. Deze wet treedt naar verwachting op 1 januari 2022 in werking.

De Omgevingsvisie betreft het integrale strategische beleid voor de fysieke leefomgeving. Het gaat daarbij om het geheel van ruimte, water, milieu, natuur, landschap en cultureel erfgoed. In de visie staat hoe de gemeente Midden-Delfland werkt aan een veilige, gezonde, duurzame en toekomstbestendige leefomgeving met omgevingskwaliteit in 2040 die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de inwoners en bezoekers van Midden-Delfland.

De Omgevingsvisie 1.0 is gebaseerd op het bestaande gemeentelijke beleid, aangevuld met een aantal grote ontwikkelingen als de energietransitie, klimaatadaptatie en de ambities uit de visie op het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. De mogelijkheden voor beleidsvernieuwing worden nu niet onderzocht. Dat komt bij de Omgevingsvisie 2.0.

Terinzagelegging

Het ontwerp van de Omgevingsvisie ligt van vrijdag 12 maart 2021 tot vrijdag 23 april 2021 tijdens kantooruren ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

U kunt het ontwerp van de Omgevingsvisie ook als PDF-bestand inzien op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl/omgevingswet.

Op deze pagina vindt u ook een samenvatting als PDF-bestand.

Inspraakreactie

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling een inspraakreactie geven op het ontwerp van de Omgevingsvisie.

Uw inspraakreactie voorziet u van uw naam, adres en handtekening. Vermeld bij het onderwerp:

‘Ontwerp Omgevingsvisie Midden-Delfland’.

Schriftelijke inspraakreacties richt u aan: de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden.

Voor het indienen van mondelinge inspraakreacties maakt u een afspraak met een medewerker van de afdeling Landschap, Wonen en Economie via het telefoonnummer (015) 3804111.

U kunt ook digitaal een inspraakreactie indienen. U gebruikt daarvoor het inspraakreactieformulier.

Dit formulier vindt u op de gemeentelijke website www.middendelfland.nl/omgevingswet.

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website www.digid.nl voor de precieze voorwaarden. Wilt u als bedrijf een zienswijze indienen, dan moet u beschikken over eHerkenning.

Vragen

Als u vragen heeft over het ontwerp van de Omgevingsvisie dan kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Landschap, Wonen en Economie via het telefoonnummer (015) 3804111.

U kunt ook digitaal een vraag stellen. Gebruik daarvoor het vragenformulier. Dit formulier vindt u op de gemeentelijke website www.middendelfland.nl/omgevingswet. U krijgt dan een antwoord per

e-mail.

Naar boven