Wet geluidhinder: Besluit hogere grenswaarde Reconstructie Houtduiflaan Beuningen”

Logo Beuningen

In het kader van de reconstructie van de Houtduiflaan in Beuningen hebben burgemeester en wethouders op 23 februari 2021 conform de Wet geluidhinder een besluit hogere grenswaarde vastgesteld.

Aan de hand van een akoestisch onderzoek is aangetoond dat de verwachte geluidsbelasting op enkele omliggende woningen, veroorzaakt door de geluidsbelasting van de Houtduiflaan en de Burgemeester Geradtslaan, de wettelijke voorkeursnorm van 48 dB zal overschrijden. Ten behoeve van de reconstructie van de Houtduiflaan is het college voornemens om ter plaatse een ontheffing te verlenen voor een hogere geluidsbelasting van maximaal 58 dB, als bedoeld in artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder. Dit hogere waarde-besluit betreft tevens een correctie van een eerder verleende hogere waarde bij het BP Hutgraaf Beuningen.

Het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder met bijbehorende stukken ligt vanaf 12 maart 2021 gedurende zes weken, dus tot en met 22 april 2021, ter inzage op het gemeentehuis in Beuningen. U kunt het besluit op afspraak (tel. 14 024) inzien.

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u in beroep gaan bij de Rechtbank Gelderland, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Zorgt u er dan voor dat u het beroepschrift indient binnen de zes weken dat het besluit ter inzage ligt. Daarmee voorkomt u dat de rechtbank uw beroep niet inhoudelijk zal behandelen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van beroep brengt de rechtbank kosten in rekening (griffierecht). Informatie over in beroep gaan en griffierechten kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.

Voorlopige voorziening

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaar- of beroepsprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om (gevolgen van) het besluit uit te stellen of juist door te laten gaan. Een voorlopige voorziening aanvragen kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend. Ook moet u een spoedeisend belang hebben. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening vragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl//bestuursrecht. Hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening betaalt u een bijdrage (griffierechten).

 

Beuningen, 11 maart 2021

Naar boven