Gemeente Amsterdam - vaststelling uitwerkingsplan en besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder - Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wetgeluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 2 maart 2021 het uitwerkingsplan Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking en het bijbehorende besluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vastgesteld. Het vastgestelde uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Het plangebied maakt deel uit van de Weespertrekvaartbuurt in het gebied Overamstel en betreft een deel van het bedrijventerrein Weespertrekvaart Oost en de kop van de insteekhaven. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Weespertrekvaart aan de oostzijde, de voormalige insteekhaven aan de zuidzijde, de H.J.E. Wenckebachweg aan de westzijde en het gebied Kop Weespertrekvaart aan de noordzijde. Het geldende bestemmingsplan Weespertrekvaart Oost voorziet in een gemengde bestemming met uitwerkingsplicht en een voorlopig bouwverbod. Met het voorliggende uitwerkingsplan wordt het hele plangebied in één keer uitgewerkt. Het uitwerkingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk naar een hoogwaardig woon-/werkgebied. Het uitwerkingsplan heeft tot doel om het voorlopig bouwverbod op te heffen en om te dienen als actueel toetsingskader om omgevingsvergunningen te verlenen.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt kortheidshalve verwezen naar hoofdstuk 18 paragrafen 18.2 en 18.3 van de plantoelichting.

Hogere waarden

Het plangebied ligt in de geluidszones van spoor, metro en de A10. In het plan worden geluidgevoelige functies mogelijk gemaakt, waaronder wonen. De effecten van de geluidbronnen op deze functies zijn onderzocht. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder voor een deel van de gevels worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Crisis- en herstelwet Als gevolg van de Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

Het uitwerkingsplan Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking en het hierbij behorende besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 11 maart 2021, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, ter inzage op de volgende adressen:

Het uitwerkingsplan Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1911BPGST.VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 12 maart 2021 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking en het besluit tot vaststelling hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen binnen de termijn en aan een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Weespertrekvaart Oost, 1e uitwerking en het besluit tot vaststelling hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 10 maart 2021

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven