Gemeente Amsterdam - verlening omgevingsvergunning - toevoegen van 95 woningen - Haarlemmerweg 514, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat zij, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, aanhef en onder a, onder 3 van de Wabo, besluit een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van het thans geldende bestemmingsplan ‘Westerpark-West’. De afwijking betreft het toevoegen van 95 woningen voor de locatie Haarlemmerweg 514, kavel 2B in Amsterdam.

Ter inzagelegging De aanvraag, het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van donderdag 11 maart tot en met woensdag 21 april 2021. De stukken zijn in te zien op de volgende wijze:

Beroep

Gedurende de genoemde periode kan een belanghebbende beroep bij de rechtbank instellen. Wel dient u aan te tonen dat u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend of dat u een goede reden heeft waarom u dit niet heeft ingediend.   Uw beroepschrift kunt u sturen naar de Rechtbank Amsterdam, Afdeling Publiekrecht – Team Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Daarbij dient aangegeven te worden:

  • uw naam;

  • uw correspondentieadres;

  • uw telefoonnummer;

  • de datum waarop u het beroepschrift schrijft en uw handtekening;

  • de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u beroep instelt en waarom u beroep instelt;

  • dient iemand anders namens u het beroepschrift in? Stuur dan een machtiging mee.

Voor meer informatie over ontvangst en behandeling van uw beroepsschrift kunt u terecht bij de Rechtbank Amsterdam.

Schorsende werking

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het besluit waartegen u beroep instelt geldig blijft totdat over uw beroep is beslist.

Voorlopige voorziening

Om te voorkomen dat door het besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een belanghebbende een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Indien in gevallen, zoals bedoeld in artikel 6.1, tweede lid, van de Wabo, gedurende de daar bedoelde termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 6.1, derde lid, van de Wabo).

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u in bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Afdeling Publiekrecht - team bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW AMSTERDAM.

U kunt ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via de website: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Andere belangrijke informatie vindt u via de website: www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Bestuursrechter/Kosten

Amsterdam, 10 maart 2021

Hoogachtend,

Het college van burgemeester en wethouders,

namens hen, Stadsdeelvoorzitter van het dagelijks bestuur, Stadsdeelsecretaris van stadsdeel West, mevrouw F. Ulichki, mevrouw I. Overzier

Naar boven