Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening St. Jorisstraat en Schansstraat´ 

Logo Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening St. Jorisstraat en Schansstraat’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 14 januari 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGSTJORISSCHANS-ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.BPBGSTJORISSCHANS-ONTW.

Het plan ligt ook ter inzage bij het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen. In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij u het plan zoveel mogelijk digitaal te raadplegen.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de Sint Jorisstraat twee Ruimte voor Ruimte woningen te realiseren waarbij een groot deel bestemd wordt als ‘natuur’. Aan de Schansstraat te Oirschot wordt het agrarisch bouwvlak wegbestemd en de agrarische bebouwing gesloopt.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie. In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij u zoveel mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen.

 

Oirschot, 13 januari 2021

Naar boven