Gemeente Heusden - Ontwerpbestemmingsplan ‘Prins Hendrikstraat 4 en 6 Drunen’, ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid en ontwerp omgevingsvergunningen (gecoördineerde voorbereiding)

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Prins Hendrikstraat 4 en 6 Drunen’ (NL.IMRO.0797.BPprinshendrik4en6-ON01)

- het ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ en ‘uitrit aanleggen of veranderen’ aan de Prins Hendrikstraat 4 in Drunen

- het ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ en ‘uitrit aanleggen of veranderen’ aan de Prins Hendrikstraat 6 in Drunen

- het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om twee vrijstaande woningen realiseren, ter plaatse van de inmiddels gesloopte vrijstaande woning aan de Prins Hendrikstraat 6.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai, zoals bedoeld in art. 82 van de Wet geluidhinder, wordt overschreden op één van de te bouwen woningen. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarde vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de samenhangende besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan, de omgevingsvergunningen en het besluit hogere grenswaarde geluid.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid en de ontwerpomgevingsvergunningen liggen met ingang van 11 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen:

- op het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heusden

- op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid en op de ontwerpomgevingsvergunningen bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan stuurt u per post naar de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid en/of op de ontwerpomgevingsvergunningen stuurt u per post naar het college van Heusden. Het adres is in beide gevallen hetzelfde: postbus 41, 5250 AA Vlijmen. U kunt uw zienswijze ook online indienen. Ga hiervoor naar de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1013240 vermelden. Wilt u een mondeling zienswijze indienen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Toon Capel (bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde geluid – zaaknummer 1013240) of Jantine van Eijl (omgevingsvergunningen – zaaknummers 1040030 en 1040031) via telefoonnummer (073) 513 17 89.

 

Naar boven