Ontwerpbestemmingsplan Vierde partiële herziening Bedrijven Zuid en Ontwerpaanvulling Welstandsnota Zaanstad 2013

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 11 maart 2021 voor een periode van zes weken (dus tot en met 21 april 2021) ter inzage liggen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Vierde partiële herziening Bedrijven Zuid

  • De ontwerpaanvulling van de Welstandsnota Zaanstad 2013 voor het bedrijventerrein HoogTij, genoemd Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft alleen de wijziging van de toegestane bouwhoogte op een gedeelte van HoogTij fase 2. De toegestane bouwhoogte wordt voor een klein deel van het terrein gewijzigd naar 30 meter. De grens van het plangebied ten behoeve van de bouwhoogtewijziging ligt in het noorden globaal op een afstand van 400 meter van de Veldweg en in het westen op een afstand van 200 meter van de Kanaaldijk. Het plangebied wordt verder in het oosten begrensd door de Rak, in het zuiden door de Westzanerweg.

 

Inhoud aanvulling welstandsnota

De Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij vormt als welstandsparagraaf een aanvulling op de Welstandsnota Zaanstad 2013. Met deze leidraad kan bij de ontwikkeling van het gebied worden gestuurd op de stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit. Met inachtneming van de verhoging van bouwhoogte op een deel van HoogTij Fase 2 blijft het belangrijk een hoogwaardig en samenhangend ruimtelijk beeld op HoogTij na te streven. De in 2017 vastgestelde leidraad wordt hiertoe op een aantal punten aangepast en vervangen door een nieuwe versie Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij.

 

De aanvulling van de welstandsnota is conform artikel 12b van de Woningwet onderdeel van het toetsingskader van een omgevingsvergunning voor het bouwen en wordt betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

 

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Besluitnummers

  • Het ontwerp bestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3885BP-0201.

  • De ontwerpaanvulling op de Welstandsnota Zaanstad 2013 voor het bedrijventerrein HoogTij, Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij heeft het besluitnummer 2021/3647

Toelichting

Op verzoek kan een mondelinge toelichting op de ter inzage gelegde stukken worden gegeven. Ook wordt een ieder in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Een verzoek of vragen kunt u mailen aan k.anusa@zaanstad.nl .

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpaanvulling Welstandsnota Zaanstad 2013 kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan moeten gestuurd worden naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Vierde partiële herziening Bedrijven Zuid’.

  • Schriftelijke zienswijzen over de ontwerpaanvulling van de welstandsnota Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij moeten gestuurd worden naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij’.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

Zaandam, 10 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven