Vastgesteld bestemmingsplan 'Buitengebied Hardenberg, Jan Prengerweg 2 Sibculo en Van Roijensweg 32 Bergentheim’ en verleende omgevingsvergunning

Logo Hardenberg

Bij besluit van 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Buitengebied Hardenberg, Jan Prengerweg 2 Sibculo en Van Roijensweg 32 Bergentheim’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Er zijn geen zienswijzen over het ontwerpplan ingebracht. Het bestemmingsplan betreft rood-voor-rood waarbij naast Jan Prengerweg 2 in Sibculo een woning mag worden gebouwd in ruil voor sloop van voormalige agrarische bebouwing, welke aan de Van Roijensweg 32 in Bergentheim plaatsvindt. De bestemming van Van Roijensweg 32 wordt gewijzigd van agrarisch naar een woonbestemming.

Bij besluit van 2 maart 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders een omgevingsverguning verleend voor het bouwen van een woning aan de Jan Prengerweg 2a in Sibculo.

Vanaf donderdag 11 maart 2021 liggen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd ter inzage gedurende zes weken voor het instellen van beroep.

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 11 maart 2021 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • -

    digitaal op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze website terug te vinden via het planid-nummer: NL.IMRO.0160.0000BP00357-VG01

  • -

    op papier uitsluitend op afspraak in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg. Een afspraak kan worden gemaakt via telefoonnummer 140523.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is alleen op papier in te zien. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 140523.

Wie kunnen beroep instellen?

  • -

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht over één van de ontwerpbesluiten.

Wanneer kan beroep worden ingesteld?

In de periode van vrijdag 12 maart 2021 tot en met donderdag 22 april 2021.

Hoe kan beroep worden ingesteld?

Zie https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/:

  • -

    Door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Vermeld uw naam, adres en contactgegevens, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het daar niet mee eens bent. U stuurt een kopie van het besluit mee met het beroepschrift. U ondertekent de brief en stuurt deze naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

  • -

    Door een fax te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Vermeld uw naam, adres en contactgegevens, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het daar niet mee eens bent. U ondertekent het beroepschrift voordat u het faxt naar 070 - 365 13 80. U stuurt een kopie van het besluit mee. Eventuele bijlagen kunt u per gewone post nazenden.

  • -

    Via het Digitaal loket op de website van de Raad van State; dit is alleen mogelijk voor burgers die beschikken over een DigiD. In het Digitaal Loket kunt u bijlagen uploaden. Let op: beroep instellen per e-mail is niet mogelijk!

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op dezelfde wijze als beroep. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

 Hardenberg, 10 maart 2021

Naar boven